Effektivisera i
projekten

Hem > Ekonomisystem

Ekonomisystem för byggbranschen

Hogia ByggEkonomi är ett komplett och välbeprövat ekonomisystem, anpassat för byggbranschen, med projektredovisning och smarta rapporter.

Du får redovisning på flera nivåer med schablonkostnad, fakturering med fullt stöd för husarbete och e-fakturering samt anläggningsredovisning i en helintegrerad lösning.

Spara tid med integrerat ekonomisystem

”När varje hantverkare lägger in sin tid kommer det direkt in i ekonomisystemet, jag kan redan samma dag fakturera iväg tiden och det gör att vi får ett snabbare kassaflöde.” Richard Schalin, Ekonomichef, Otto Nilsson Byggnads AB

Medarbetarna registrerar sin tid via mobilen och kostnaderna per projekt hamnar smidigt på rätt plats i ekonomisystemet och skapar automatiskt fakturaunderlag. Du sparar ner på administrationen och förbättrar likviditeten. Du slipper dessutom manuell hantering av tidrapporter, all post och fakturor.

”Jag hinner arbeta mer med analyser, prognoser och uppföljning, som gör att vi kan effektivisera i projekten.” Richard Schalin, Ekonomichef, Otto Nilsson Byggnads AB

Funktioner i ekonomisystem bygg och entreprenad

I ekonomiprogrammet finner du integrerade funktioner för:

  • Löpande bokföring och redovisning

  • Leverantörsreskontra

  • Kundreskontra

  • Fakturering

  • Skicka och ta emot e-fakturor

  • Valuta

  • Projektredovisning

  • Tidredovisning

  • Husarbete (ROT/RUT)

  • AnläggningsredovisningKontakta oss idag för en personlig genomgång! 0303-663 22 eller salj.bygg@hogia.seEffektivisera med integrerad e-fakturering

Med elektronisk fakturahantering för både leverantör-och kundfakturor kapar du handpåläggning och sparar både tid och papper. E-faktura är det säkraste sättet att fakturera på och du får betalt snabbare då e-fakturan landar säkert och direkt i din kunds ekonomisystem.

E-fakturor från leverantörer går direkt in i ekonomisystemet och kan attesteras via webben. När allt sker digitalt kortas fakturaprocessen markant och med integrationen slipper du växla mellan olika system.

LÄS MER

Få kontroll med smarta rapporter

Det generösa urvalet av rapporter, analyser och sökfunktioner ger dig rätt information för rätt tillfälle. Med de inbyggda rapporteringsfunktionerna är det enkelt att få en snabb överblick på projektens resultat och med drill down-funktionen kan man klicka sig ner till de underliggande detaljerna som resultatrapport, kontoutdrag, fakturabilder och verifikation.

Rapportering kan ske på valfri nivå: per projekt, projektledare, anställd, kund o.s.v. Du har såklart möjlighet att maila rapporter direkt i pdf-format eller enkelt exportera till Excel för ytterligare möjligheter.