Produktbild Hogia e-Faktura

Hogia e-Faktura

Hogia ByggEkonomi - e-faktura, ett tillval som hjälper dig arbeta effektivt och klimatsmart!

Distributionen av fakturor kan skötas på flera olika sätt. Det blir allt vanligare att anlita en serviceoperatör som vidaredistribuerar fakturor i digital form. Då behöver du inte fundera på om dina kunder kan ta emot dina e-fakturor – det kan de garanterat! Serviceoperatörerna tillhandahåller en mängd olika format och de kan på så sätt alltid få fram informationen till mottagaren. Om din kunds ekonomisystem överhuvudtaget inte stödjer e-faktura så skriver operatören ut fakturan, kuverterar och skickar iväg den. Hogia e-Faktura hjälper dig att arbeta både ekonomiskt och klimatsmart.E-faktura innebär också att du kan skicka en faktura som pdf via e-post direkt till fakturamottagaren. I e-postmeddelandet läggs en pdf-fil som innehåller fakturan och som mottagaren själv kan skriva ut som underlag. Där ligger även en XML-fil som kan importeras direkt till leverantörsreskontran, förutsatt att fakturamottagaren arbetar med ett ekonomisystem som stödjer det aktuella formatet. Inom koncerner, där det är vanligt med internfakturering mellan bolagen, är e-faktura mycket effektivt. Det skapar ett avsevärt snabbare fakturaflöde i organisationen! 

 

Det GRÖNA alternativet
Utöver de tidvinster som skapas med att skicka och ta emot fakturor elektroniskt så är givetvis miljövinsterna enormt stora.

Visste ni att...?
I Sverige skickas det varje år ut 1,4 miljarder (!) fakturor och än så länge är bara några procent av dem elektroniska, enligt en uträkning som kredithanteringsföretaget Intrum Justitia gjort. Pappersfakturorna motsvarar ett utsläpp av hela 26 000 ton koldioxid per år enligt samma uträkning, vilket motsvarar lika många charterresor tur och retur till Kanarieöarna.