Produktbild Hogia Kvalitetsanalys

Hogia Kvalitetsanalys

Detta är den perfekta assistenten för alla som arbetar med bokföring. Genom att effektivt hjälpa till med granskning, avstämning och inte minst felsökning när tiden börjar bli knapp och hjärnan trött, blir programmet snabbt ett sådant “som man inte kan begripa hur man klarade sig utan”.

"Enkelheten att navigera sig runt i bokföringen är en av de mest uppskattade funktionerna i programmet"

    Delar ur funktionslistan
  • Fungerar med alla ekonomi och affärssystem.
  • Bokföringen importeras från ditt ekonomisystem.
  • Programmet fungerar som en avancerad huvudbok och är mycket enkelt att använda.
  • Ta ut periodrapporter där månaderna ligger som kolumner med eller utan ackumulerat resultat.
  • Ta fram färdiga avstämningsrapporter som du enkelt kan anpassa för moms, arbetsgivaravgifter och skatter.

Ekonomisik Analys / Granskning - ställ frågorna så gör programmet jobbet.

Du kan välja mellan att ställa några av de standardfrågor som finns i Hogia Kvalitetsanalys eller att skapa egna frågor. Flera frågor är anpassade för att kontrollera skatter och avgifter. Om du t ex ställer frågan Felaktig ingående moms plockar programmet fram alla eventuella transaktioner där momsen inte uppgår till 25 procent av kostnaden.

Avstämningen är väl förberedd

De färdiga rapporterna i programmet anpassas lätt via en inställningsmeny. I momsrapporten får du en kontroll på att utgående moms stämmer mot försäljningen både per månad och för hela året. Du får också en kontroll på att redovisat belopp överensstämmer mot betalning. Motsvarande rapport finns för lön och personalskatt. Det finns även en periodrapport där du kan kontrollera planenliga avskrivningar.
 

Felsökning - kan spara hur mycket tid som helst

Alla som arbetar med bokföring vet hur svårt det kan vara att hitta det lilla förargliga fel som gör att jobbet inte kan avslutas. Ofta är det svårt att se med blotta ögat.

Hogia Kvalitetsanalys söker igenom hela bokföringen för att hitta ovanliga kontokombinationer, ”onormala” transaktioner och annat som kan tyda på fel i bokföringen. Du kan söka på belopp, konton, projekt, resultatenhet, verifikation, text, datum etc. Programmet hittar snabbt de verifikationer där du glömt att dra av momsen, bokfört den på fel konton eller där fel procentsats använts.
Med programmet följer en mängd färdiga mallfrågor. Du plockar t ex lätt fram eventuella inventarier som felaktigt bokförts som förbrukningsinventarier eller tvärtom.