Varmt välkommen till Hogia Byggsystems Verktygslåda

Vårt syfte med Verktygslådan är att skapa en sida som är till för dig – där du ska kunna hitta aktuella erbjudanden, intressanta artiklar och nyheter samt annat material som kan vara av intresse för dig.

  


Information om Hogias hantering av GDPR – de nya personuppgiftsreglerna


Hogia startade 2016 ett fokuserat projekt kring den nya dataskyddsförordningen. Flera arbetsgrupper har tillsatts med olika fokus, bland annat kartläggning av hur personuppgifterna rör sig genom våra system, säkerställa att Hogias personal har rätt kompetens kring GDPR med mera.
Vi har genomfört en så kallad GAP-analys och nu pågår arbetet med ett antal åtgärder. Nya rutiner för att harmonisera med den nya dataskyddsförordningen när det gäller Hogias support- och konsultarbete, drift av kunders applikationer och eventuella programanpassningar kommer att införas successivt under hösten 2017 med mål att bli klart till årsskiftet 2017/2018.

 


Effektiviserad administration med integrerat ekonomisystem


Dagens integrerade programvaror minskar till exempel risken för interna flaskhalsar och är resursbesparande jämfört med det gamla systemet som bland annat krävde pappersbaserad dokumentation och noggrant ifylld tidsedel.

LÄS MER HÄR »    

 


Löneprogram och stöd för byggbranschens unika behov


Tiden är en värdefull resurs och en viktig ingrediens för lyckade byggprojekt. Även ramarna för administration är strama och ineffektiva eller pappersbaserade arbetssätt riskerar att leda till svåra flaskhalsar. 

LÄS MER HÄR »  


  

 


E-faktura med Hogia eInvoice


Med Hogia eInvoice kan du skicka och ta emot e-fakturor direkt i ekonomisystemet och enkelt bjuda in kunder och leverantörer till e-fakturautbyte. Du kan enkelt kontrollera vilka e-fakturor som är på väg in och ut och ser en överskådlig statistik över e-fakturaflödet.Hogia eInvoice är integrerbart med både Hogia Ekonomi CE och Hogia Ekonomi. 

LÄS MER HÄR »  


  

 

Förmånliga bytespriser på Hogia Bygglön Plus  

Har du redan Hogia Bygglön får du under december fördelaktigt bytespris på licensen när du uppgraderar till Hogia Bygglön Plus. Kontakta Ronja Bergetoft
telefon 0727-30 88 51 och boka in en visning av programmet.

LÄS MER HÄR » 

Vill du bli mer effektiv i dina program?  

Vi hjälper dig! Med våra webbutbildningar i Hogia Bokslut, Hogia Skatt, Hogia Beslutsstöd med flera  får du hjälp att använda programmen på bästa sätt.  

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR »


 

 


Slopa kravet på den samlade personalliggaren för byggbranschen
  

Hogias expert i frågor som handlar om kassaregisterhantering heter Thor Johnsson som också sitter som ordförande i kassaregisterrådet. I detta debattinlägg efterlyser Thor, tillsammans med Nils Weidstam, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, bättre teknisk kommunikation mellan använda system i samband med att krav på personalliggare inom byggbranschen införs i januari nästa år. Kravet på en samlad personalliggare ställer krav på tydliga tekniska gränssnitt samt samordningar och här finns uppenbara brister, poängterar debattörerna.

LÄS MER HÄR »

Skatteverkets regler kring personalliggare för byggbranschen hittar du här »


  
 


Hur vill du ha din faktura på Serviceabonnemanget?
Som pdf eller e-faktura? 

I vår strävan att förenkla administrationen och samtidigt värna om miljön erbjuder vi nu er möjligheten att ta emot våra fakturor som e-faktura eller pdf. Du bestämmer! Allt du behöver göra är att klicka på länken nedan och skriv in dina företagsuppgifter tillsammans med licensnummer och kontaktperson så löser vi resten. 
JAG ANMÄLER MIG FÖR E-FAKTURA » 

PSST .... Är du intresserad av att själv kunna skicka e-fakturor? Hör av dig på kund.byggsystem@hogia.se så berättar vi hur du enkelt löser det.