Mjäryds Elmontage AB

  

Scrollan tillsammans med Linkan effektiviserar arbetet hos Mjäryds Elmontage. ”Jag hade ju inte använt Scrollan i 23 år om det inte varit bra”.

Mjäryds Elmontage AB gör vad de kan för att lysa upp de småländska skogarna i trakterna kring Strömsnäsbruk.
– Fast vi ligger mer på vischan än i skogen, skrattar grundaren och VD:n Frank Eklund. 

Frank började som industrielektriker i mitten av 70-talet och har sedan gått ”den långa vägen” för att 1988 starta eget. Idag sysselsätter Mjäryds Elmontage nio personer och bland kunderna finns både industrier och privatpersoner som genererar allt från de mindre uppdragen till de riktigt stora.

Administrationen sköts med hjälp av Hogia Scrollan, detta efter rekommendation från en kollega i branschen.
– Vi provade först ett par andra lösningar men vi fick liksom aldrig till det. Vi kör exempelvis prisuppdateringar fyra gånger per år och med omkring 6 000 lagerförda artiklar är det viktigt att en sådan uppdatering fungerar smidigt.

Det gör det nu, säger Frank som valde Scrollan långt innan Hogia kom in i bilden och inlemmade företaget och dess programvaror i sin verksamhet.
– Nu är det ju många år sedan men installationen gick smidigt med en personal som dessutom var lyhörda för våra behov. Vi har en fortsatt bra dialog även med Hogia, något som är viktigt för mig. Jag vill ha möjlighet att påverka och det har jag här.

Mjäryds Elmontage använder Scrollan tillsammans med arbetsordersystemet Linkan Mobile Android.
Med kontoret på fickan kan montörerna ta upp arbetsordrar – eller skapa egna – när de är ”ute i fält” och kan också själva prioritera och planera dagens arbete.  

I Linkan har de tillgång till allt från kund- och artikelregister till tidsredovisning och dagboksanteckningar.
– Rätt använt ger Scrollan stora tidsvinster. Jag ser programmet som en effektiv partner som hanterar ”allt”, från order till fakturering Jag hade ju inte använt det i 23 år om det inte varit bra, menar Frank och räknar upp e-leverantörsfaktura, e-följesedlar som kopplas till order och går direkt in i orderhanteringen… Det har ju definitivt blivit mindre pappershantering.


Men även om Frank sjunger Scrollans lov och gärna rekommenderar det till andra så är han inte helt nöjd med allt. Och konstigt vore det väl annars.
– Visst kan saker bli bättre men det är ett jättebra affärssystem. Och Scrollan är flexibelt. Man kan växa in i det efterhand och plocka in de moduler man behöver. Det vill jag framhålla.

 

 

 

Fakta Mjäryds Elmontage AB

Verksamhet:
Erbjuder lösningar, service och kompetens inom el-, tele-, data-, industri- och säkerhetsinstallationer med elsäkerhet och energieffektivisering i fokus.
Grundades:
1988
Antal anställda:  9
Omsättning: 8,5 miljoner kr/år
..........................................

 

Mjäryds Elmontage AB använder följande programvaror från Hogia:
Hogia Scrollan med
Linkan Mobile Android.