Vatten & Värme i Emmaboda AB

 

Vatten & Värme i Emmaboda har levererat vatten- och värmelösningar till invånarna i Emmaboda med omnejd ända sedan 1937. Idag ägs företaget av de anställda. På kontoret och i butiken arbetar Anette Nordström. ”Det är omväxlingen som gör att jag trivs så bra.”

Företaget startade i mitten av trettiotalet som ett rent familjeföretag. Hösten 2005 togs verksamheten över av de anställda och fem år senare anställdes Anette Nordström som kontorist och löneadministratör hos Vatten & Värme i Emmaboda AB.
– Vi arbetar med VVS-service till privatpersoner, industrier och fastighetsbolag och gör både värme- och sanitära installationer. Nybyggnationer, renovering, reparationer, underhåll… Inget jobb är för litet eller stort. Vi har även butik, berättar Anette som själv är den som möter kunderna när de vill handla över disk.

I butiken finns allt från blandare, rördelar och värmepannor till duschar, badrumsinredning och badkar.
– Vi erbjuder det mesta och har produkter från de flesta av de större leverantörerna. Det är omväxlingen som gör mitt jobb så roligt. Jag möter kunder i butiken samtidigt som jag möter nya utmaningar på kontoret varje dag. Jag trivs!

Det administrativa sköter Anette i Scrollan och Hogia Lön. Det förstnämnda har företaget haft ”jämt” – det branschanpassade systemet har funnits på marknaden sedan 1987 – och Hogia Lön blev ett naturligt tillskott i samband med att Hogia-koncernen tog över Scrollan för fem år sedan.
– Vi hade många frågeställningar i samband med installationen av löneprogrammet men allt löstes utan större problem under arbetets gång. Jag gick dessutom en uppstartsutbildning i samband med programköpet vilket gav mig en bra grund och har gjort mitt arbete väldigt enkelt.

Medarbetarnas tidrapportering löses med en tidrapporteringsmodul där tidsedlarna blir underlag för både fakturor och löner. Och allt är integrerat. Anette tycker att det fungerar bra.

– Man slipper onödig dubbelinmatning på olika ställen i systemet. Det uppskattas. Visst uppstår det frågor ibland men ofta hittar jag svaren själv på Kundtorget på Hogias webb. Eller så ringer jag till supporten. Rent generellt så är det ett lättarbetat system som ger många möjligheter. Jag rekommenderar absolut Scrollan till andra.

 

  

  

Fakta Vatten & Värme i Emmaboda AB

Verksamhet:
Utför värme- och sanitära installationer samt tillhandahåller rörmokare i samband med nybyggnad, renovering, reparationer och underhåll. Har även butiksförsäljning.
Grundades: 1937  
Antal anställda: 9  
Omsättning: 12,5 miljoner kr/år
..........................................

 

Vatten & Värme i Emmaboda AB använder följande programvaror från Hogia:
Hogia Lön med tidsedelkoppling
Hogia Scrollan med order, fakturering, kund- och leverantörsreskontra samt bokföring.