Teknova


Teknova är ett företag i byggbranschen som levererar högkvalitativa balkong-, fasad- och fönsterprodukter. De erbjuder ett komplett produktprogram innefattande fönsterrenoveringssystem, våtrumsprodukter, balkonger, räcken, inglasningar och aluminiumpartier. Huvudkontoret är förlagt i egna kontors- och verkstadslokaler i Vadstena och man har försäljningskontor i bl.a. Stockholm, Landskrona och Karlstad samt en utställningslokal på Söder i Stockholm.

Teknova har varit Hogia-kund sedan början på 90-talet, först med löneprogrammet och sedan även med Hogias ekonomiprogram. I takt med att företaget växte blev de administrativa behoven större och sedan flera år tillbaka har man en helhetslösning med Hogia Affärsystem i botten. Till detta system är program som Hogia Bokslut, Hogia Skatt, Hogia Analys, Hogia Anläggning och Hogia Beslutsstöd kopplade.

Annica Johansson är controller på Teknova och minns vad som låg bakom beslutet att byta till Hogia Affärssystem:

– Den absolut viktigaste faktorn var Hogias enorma bredd. Vi kunde få en helhetslösning som täckte alla våra behov. Och jag kan komplettera i all oändlighet! Vi har växt mycket och kommer att fortsätta växa, men jag känner mig trygg i vetskapen att Hogias system växer med oss. Även om fem år kan jag jobba i Hogias system.

– En annan viktig faktor när vi valde Hogia var enkelheten. Trots att det är ett stort och avancerat system och räcker till oss som är så pass stora, är systemet rent ut sagt busenkelt att jobba i. Dessutom har jag förstått, när jag har pratat med branschkollegor som har andra system, att Hogias system är väldigt driftsäkra och pålitliga.

Annica jobbar dagligen med rapporter och uppskattar finesserna i Rapportcentralen.

– Funktionen med drilldown där jag kan titta på ett konto och se all underliggande information sparar mycket tid, och tid är pengar. Jag tror att jag har halverat tiden som jag lägger ner på att felsöka. Jag vill också gärna lyfta fram periodrutinen som jag använder vid varje månadsavstämning. Med ett enda klick får jag upp varenda avstämning och för varje fel får jag en tydlig anvisning om var jag ska leta efter felet, det är jättesmidigt.

Förutom Rapportcentralen har Annica god hjälp av Hogia Beslutsstöd.

– Rapporteringen till chefer i Hogia Beslutsstöd är guld värd! Här finns färdiga konton inlagda, t ex försäljningskonton, som bara är att skriva ut, jag slipper göra jobbet själv. Jag använder programmet mycket, visar siffrorna i diagram och tabeller och jag brukar också utnyttja funktionen för olika typer av simuleringar. Till exempel kan jag enkelt ta fram vad som händer om vi ökar produktionen av en viss vara. Även här sparar jag mycket tid och pengar.

Annica har goda erfarenheter av såväl support som utbildning från Hogia. Förutom traditionell klassrumsutbildning har hon deltagit i webbutbildning anordnad av Hogia och företagsanpassad utbildning på det egna huvudkontoret.
 Annica Johansson,
controller på Teknova

Teknova

Grundades: 1981
Huvudkontor: Vadstena 
Antal anställda: 50 st
Omsättning: 150 mkr