Stiftelsen Birkagården


Den anrika Stiftelsen Birkagården har en mångfacetterad verksamhet. Stiftelsen startades 1912 av Natanael Beskow och Hanna Pauli och var från början ett socialt projekt med s.k. hemgårdar, som var dåtidens motsvarighet till fritidsgårdar.

Idag är förskoleverksamheten störst med 4 förskolor i Stockholmsområdet, men stiftelsen bedriver även kursverksamhet inom hantverk, såsom keramik, måleri och barndans och man har numera även ett ”Bed & Breakfast” i sitt utbud.

Anna Asp ansvarar för ekonomi och löner på stiftelsen. För att hantera sina dagliga arbetsuppgifter arbetar hon med Hogia Ekonomi och Hogia Lön.

Hon har arbetat med Hogias produkter sedan 2004 och tycker arbetet med Hogias produkter flyter på bra.

– Framför allt är det enkelt när man gjort sin budget att importera från Excel in till Hogia Ekonomi. Integrationen fungerar och det är inte komplicerat att utföra, berättar Anna.

– Även att det är enkelt att göra betalningar via fil är något som jag upplever som positivt. Det är lättanvänt och har de funktioner jag behöver. Uppföljningar gör jag i regel manuellt men använder mig av rapportcentralen för kvalitetskontroll och analys. De rapporter jag tar ut skickar jag i pdf format via e-post.

– Nästa steg för oss är att komma igång med Hogia Beslutsstöd som bygger på uppgifterna i Hogia Ekonomi och som underlättararbetet med analys, simulering och budget.

Anna sköter även stiftelsens löner via Hogia Lön och hon lönebereder för 55 månadsanställda och 10 timanställda. Den spontana reaktionen från Anna på frågan om hur hon upplever HogiaLön är:

– Jättebra, fungerar utan problem. Ibland är det funktioner jag kan sakna, men det övervägs av att det är så lättanvänt. Speciellt vill jag trycka på att det är så otroligt enkelt att ta fram lönespecifikationer!
 


Om Stiftelsen Birkagården

- Antal anställda: 55 st
- Huvudkontor : Stockholm

http://www.birkagarden.se/