KundoKundtorget|

Sparad minut är sparad krona – 3 tips på hur du kan effektivisera ditt arbete

peter formalpeter fun
Känner du igen uttrycken: ”det är mycket nu!”, ”veckorna flyger förbi!” och ”vart tar tiden egentligen vägen?” Här följer några handfasta tips på hur du bättre kan disponera din värdefulla tid. Hur du kan arbeta mer effektivt. Kanske till och med några timmar färre per vecka, men med mer gjort. Visst låter det lockande?
*
1) Gör dig ostörbar
Forskning visar att det tar upp till 25 minuter att komma tillbaka till maximal produktivitet efter att ha blivit avbruten. Därför har Andrew Marsch, VD för företaget Fifth Column Games, lanserat vad han kallar ”Cone of Silence” på arbetsplatsen.  Struten kan medarbetarna ställa på sitt skrivbord för att signalera att de under en tid absolut inte får bli störda annat än i nödfall. Ett annat sätt att göra sig själv ostörbar är att undvika att bli en ”slav till din mejl”. Lägg t.ex. upp ett schema för när du ska läsa och besvara inkomna mail. Detta för att minska antalet störningsmoment under dagen. Detta kanske inte är ett alternativ för alla, men har du möjlighet är det ett utmärkt sätt att effektivisera arbetet.
*
2) Jobba i intervaller
Visste du att människokroppen har en energicykel på omkring 90 minuter. Du tjänar helt sonika på att ta en paus efter en och en halv timmas arbete. Pausen behöver inte vara lång, mellan cirka 10 – 15 minuter mellan första och andra 90-minuters passet och lite längre mellan andra och tredje och en kortare mellan tredje och fjärde passet. Istället för att jobba på med tänket: ”jag skippar lunchen idag för att hinna jobba undan inför helgen/semestern/imorgon…” tycker vi att du ska satsa på den där rasten. För att sedan, ostört, kunna jobba vidare med dina uppgifter. På så sätt uppnår du maximal effektivitet. Så – med det sagt, är det inte dags för den där rasten nu? Håll koll på klockan och känn efter när energicykeln kommer till sitt slut.
*
3) Mål, mål, mål och Delegera, delegera, delegera
Vårt tredje tips är tvådelat. Den första delen handlar om vikten av tydliga och SMARTA mål. Vi har pratat om det tidigare, och det tåls att prata om det igen. Utan mål, vet vi inte vart vi är på väg. Vilka arbetsuppgifter som behöver prioriteras. Vem som ska utföra vilken arbetsuppgift. Vems ansvaret är. Så sätt mål. Använd dig av SMART-metoden, och börja jobba gentemot dina mål. Med tydliga mål blir det lättare att fokusera din energi på rätt uppgifter. Det är första delen. Den andra delen är vikten av att delegera uppgifter. Det handlar inte (som en del kanske tror) om att låta andra göra ditt jobb. Det handlar istället om att maximera företagets resurser. Överlåter du ett av dina många projekt till rätt medarbetare kan du fokusera din energi på det du gör bäst, och din medarbetare kan /får på så sätt chans att fokusera på det han/hon gör bäst. Ni båda vinner på detta. Våga släppa på kontrollen (kontrollbehov ligger ofta som hinder för att våga delegera, du vill ha koll på allt – du vågar inte lita på att någon annan kan göra jobbet lika bra). Om du/ni på företaget har gjort ett bra jobb när ni rekryterade medarbetaren ifråga finns det ingen anledning till att oroa sig.

FILUREN PÅ FOTOT
Men vem är då ”filuren” på fotot. Killen som räcker ut tungan. JO det är vår nya kundchef Peter Näslund. För att få ytterligare en dimension på det här med hur vi kan arbeta mer effektivt pratar vi med Peter som kom till oss på Hogia i maj. Peter sitter på mycket relevant och färsk erfarenhet från ”egenföretagar-branschen”. Som med-grundare till företaget Pensionärspoolen.se  har han i flera år drivit företaget, och han precis hur uppbokade dagarna och veckorna lätt kan bli när man ”gör allt själv”. Peters tips på hur du kan ”spara tid” när du jobbar är:
*
1. Sätt upp tydliga mål – Vad är målet med arbetet som man gör, bryt ner målet till delmål, då känns det inte lika svårt att uppnå
*
2. Planera – Det innebär bland annat att prioritera arbetsuppgifter, gör en tidsplan för respektive uppgift, när skall de göras
*
3. Kom igång direkt på morgonen – Försök att avsluta varje dag med att planera vad som skall göras kommande dag. Välj ut 3 viktiga uppgifter och lägg dom på skrivbordet.
*
4. Undvik avbrott – Minimera antalet avbrott, ex stäng av notifikationer på mail och telefon.
*
Tack Peter för dina tips. Och räcker inte alla dessa tips och du också behöver bli snabbare (mer effektiv) på att skicka ut fakturor direkt efter avslutat jobb. På plats. Direkt efter att jobbet är utfört. Så rekommenderar vi att du laddar ner och provar Smart Start Fakturering Med programmets smarta funktioner som enkelt ger dig koll på kunder, siffror och pengar får du mer tid över för verksamheten.

Inga produkter i varukorgen
Du har inte lagt några produkter i varukorgen än
Till kassan

Vill du bli uppringd?

Lämna ditt nummer så ringer vi upp under kontorstid!

Namn*:

Telefon*:

Fyll i följande tecken*:
captcha

Jag vill bli kontaktad angående demo av Kassa!

Fyll i dina uppgifter nedan så hjälper vi dig att installera en demoversion. Vi bokar gärna in en tid för demo via webbvisning om du föredrar detta.

Namn*:

Telefon*:

Fyll i följande tecken*:
captcha

Vi använder cookies

En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare. Svensk lag kräver att vi informerar om vilka cookies som används samt deras syfte.

Hogia Small Office använder cookies för att kunna ge dig som besökare av vår webbplats bättre service: för att spara statistik, för att kunna följa hur besökare navigerar och på sätt bli mer relevanta. Cookies bidrar också till intressebaserad reklam – att mer relevanta annonser exponeras för dig beroende på innehållet på de webbsidor du besökt.

Det finns två typer av cookies. Permanenta cookies sparar en fil under en längre tid på din dator. De används på vår webbplats för statistik och analys. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. De används under den tid du är aktiv på webbplatsen, t.ex i köpdialogen för att kunna backa utan att behöva fylla i alla uppgifter på nytt varje gång. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Vill du stänga av användningen av cookies gör du det i inställningarna för din webbläsare. Mer information om cookies hittar du på MinaCookies.se.