Mediaplanet


Mediaplanet startades i Stockholm 2002 men har snabbt vuxit och finns idag i 14 länder. Omsättningen i koncernen är 274 miljoner kronor. Företaget är världsledande på produktion och finansiering av ämnesspecifik information distribuerad genom tidningar och Web-TV. Det kan till exempel röra sig om tematidningar som behandlar ämnen så som kvinnors hälsa eller ekonomi för företagare. USA är ett av de länder där man senast har etablerat sig och där är den här typen av företag än så länge sällsynta. Man upplever faktiskt att man i detta mediestinna land har hittat sin egen nisch.

Lättanvända program

Mikael Häägg, ekonomi- och löneansvarig, berättar om varför man valt Hogia:

– Vi ville ha enkla verktyg, därför blev det Hogia. Programmen är så enkla de kan bli – det är svårt att misslyckas. Frånvarostödet till exempel är jättelätt, det är bara att göra som programmet säger, så sköter det sig självt.

Mikael tycker också att det är en fördel att ekonomi- och löneprogrammen liknar varandra.

– Man känner sig hemma i båda.

Till ekonomiprogrammet har man kopplat Integrerad Anläggning för att hantera avskrivningarna av datorer och möbler.

Projektredovisning viktigt verktyg

En av de funktioner Mikael uppskattar mest i ekonomiprogrammet är projektredovisningen.

– Varje tematidning lägger vi upp som ett projekt och det är mycket viktigt för oss att kunna följa upp dem på bästa sätt. Projektredovisningen är ett perfekt verktyg för detta ändamål.

Bra support och nyhetsbrev

För att hänga med i senaste nytt inom områdena ekonomi och lön prenumererar Mikael på Hogias nyhetsbrev Ekonomi-info och PA-info:

– Klart man måste hålla sig uppdaterad.

Elektronisk hantering intressant

Om Hogias övriga programutbud säger Mikael:

– I dagsläget har vi vad vi behöver men all form av elektronisk hantering är ju intressant, till exempel e-fakturering och inskanning av fakturor.
 Mikael Häägg,
ekonomi- och löneansvarig hos Mediaplanet

Om Mediaplanet

- Antal anställda : 23 st
- Huvudkontor : Stockholm
- Hogia-kund sedan: 2003
- Omsättning/år 35 mkr

http://www.mediaplanet.se