Skattespecialist till ett IT-företag i Göteborg

Hogia Accounting Products AB


Tycker du precis som vi att skattelagstiftningen är oerhört spännande? Är du analytisk och älskar beräkningar?

Vi kan nu erbjuda dig en möjlighet att använda din djupa kompetens inom skatteområdet för att vara med och utveckla vår produkt.


Hogia Accounting Products utvecklar programvaror för företagaren och för redovisnings- och revisionsbranschen. Programvarorna tar vid efter redovisningssystemet. Vi utvecklar produkter för bokslut, koncern- och årsredovisning, deklaration, revision, analyser och kontroller. Produkterna är mycket kunskapsintensiva och anpassade till gällande regler och praxis.
Vi är 16 kollegor som sitter i trevliga lokaler i centrala Göteborg.


Om tjänsten

I rollen som produktspecialist är du en av våra sakkunniga i utvecklingen av Hogia Skatt, med ansvar för olika materiella områden. Därmed hanterar du regelverk inom skatteområdet, följer utvecklingen av lagar och praxis som produkten är beroende av och samlar aktivt in krav och önskemål från interna och externa kunder/partners. Detta omvandlas sedan, med din hjälp, till programstöd. Du jobbar nära utvecklingsteamet i hela processen, från upprättande av specifikation till testning av produkten.

Utöver detta så arbetar du även med programutbildning, både internt inom Hogia och externt hos våra kunder.

Vi på Hogia Accounting Products utvecklar användarvänliga produkter som alltid är uppdaterade med de senaste förändringarna. Dessutom strävar vi alltid efter att ligga i framkant gällande våra produkters anpassning till ny teknik och nya arbetssätt.

Hogia är ett kunskapsintensivt företag som sätter individen i fokus. För rätt person finns stora möjligheter att på sikt utvecklas inom Hogia-gruppen.


Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi. För att trivas med rollen så behöver du ha flera års praktisk erfarenhet från Skatteverket och en mycket djup skattekompetens. Du tycker att det är oerhört intressant med skattelagstiftning och älskar beräkningar. Det är viktigt att du har en helhetssyn över ekonomi- och redovisningsområdet för förståelse av integrationer och processer där din produkt är involverad, samt att du har en mycket god IT-kunskap.

Utöver din erfarenhet inom området så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är en analytisk, ansvarstagande och självständig person, som arbetar strukturerat och organiserat. Du har ett kommersiellt och marknadsinriktat sätt, i kombination med en mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.


Att arbeta hos oss

Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter, medarbetare och relationer till kunder. Vi är måna om att skapa en miljö där medarbetare får ta ett tydligt ansvar med stora möjligheter till utveckling. Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. Tillsammans vidareutvecklar och bygger vi vår verksamhet i små steg. Så har vi gjort sedan starten för 37 år sedan. Idag är vi 625 anställda i Hogiagruppen och har som mål att vara 700 anställda år 2020. Vill du vara med på vår spännande resa? Välkommen in med din ansökan!


Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan idag.


Titta gärna på filmen: Hogia rekryterar - Vi fokuserar på utveckling


Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%
Ort
Göteborg
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2017-12-01
Sista ansökningsdag
2018-01-14
Kontakt
Mimmi Cromberger, Talent Acquisition Specialist, mimmi.cromberger@hogia.seVar inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan