Konsult inom HR och lön

Hogia Professional Services AB

Bolaget består idag av ca 35 personer och har sitt huvudkontor i Stenungsund samt platskontor i Stockholm och Örebro. Hogia Professional Services AB är en del av Hogiagruppen och ansvarar för Hogias samlade konsultverksamhet. Under 30 år har vi utvecklat kompetens inom HR och lön vilket gett oss möjligheten att hjälpa våra kunder att vidareutvecklas. Just nu är Hogia inne i en fantastiskt spännande expansiv fas där marknadens intresse för våra systemstöd och vår kompetens bara ökar. Vi utvecklar aktivt nya system som ytterligare skapar förutsättningar för tillväxt inom de kommande åren.

HR-konsult hos Hogia

Tjänsten som HR-konsult hos Hogia innebär att du kombinerar teoretiska kunskaper inom HR och lön med datasystem. Hogias system är utvecklade och inriktade mot att erbjuda andra företag systemlösningar för att arbeta med personal- och löneprocesser. Det innebär att du genom Hogias system hjälper våra kunder utveckla och effektivisera sina HR- och lönefunktioner. 

Konsultens arbetsinsats anpassas efter kundens behov vilket ställer krav på en flexibilitet hos medarbetaren. Flexibiliteten kan visualiseras i att arbetsuppgifterna kan omfatta allt ifrån nya kunder, vars behov är att konsulten utbildar och bistår vid implementeringen av Hogias systemlösningarna, till befintliga kunder där arbetsuppgifterna karaktäriseras av att stödja och vidareutveckla kundens existerande HR och löneprocesser. 

Som konsult hos Hogia arbetar du med personlig kompetensutveckling och kunskapssökande för att kunna bistå kunder i varierande grader av problemlösning och konsultativt utvecklande. Hogia har flera olika systemlösningar där varje konsult initialt specialiseras på ett antal system. Som konsult initierar och förvaltar du Hogias relationer med sina kunder.

Som konsult jobbar du oftast ensam hos kunden men med stöd av dina kollegor genom telefon och dator.

I tjänsten ingår resor, oftast över dagen men det kan även innebära två till tre övernattningar per månad. 


Dina kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten som konsult vill vi att du som söker har en akademisk utbildning inriktad mot HR. Alternativt är en utbildning inom Löneadministration från yrkeshögskolan.

Du som söker bör ha erfarenhet av administrativa programvaror riktade mot HR och/eller lön.

 Vi ser det som meriterande om du:

  • Har erfarenhet av HR- och löneprocesser.
  • Känner till våra programvaror och aktivt arbetat i dem.
  • Har erfarenhet av konsultbranschen.

 

För att lyckas i tjänsten som HR-konsult

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och ser gärna att du är målmedveten, flexibel och har hög egen drivkraft. För att lyckas som konsult tror vi att du som söker har höga ambitioner och arbetar på ett strukturerat och metodiskt sätt för att skapa goda resultat. Som konsult känner du dig bekväm med att vara ute på fältet och ha kundkontakt. Din inställning till arbetsuppgifter bör kantas av öppenhet för snabb förändringstakt och karaktäriseras av genuint intresse för problemlösning. 


Att arbeta hos oss

Vi på Hogia är måna om att skapa en miljö där medarbetare får ta ett tydligt ansvar med stora möjligheter till personlig utveckling. Det är genom individuella resultat och en personlig drivkraft som du skapar din egen utveckling.

Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Tillsammans vidareutvecklar och bygger vi vår verksamhet i små steg. Så har vi gjort sedan starten för 38 år sedan.

Vi utmanar dig att i konsultrollen kontinuerligt utvecklas inom HR och lön och se helhetsperspektivet över HR och lönefunktionen i organisationer. Tillsammans med oss hoppas vi att du utvecklar dina kunskaper om IT och dess samband med HR och lön.

Välkommen in med din ansökan! 

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.


Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 675 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%
Ort
Stenungsund
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2018-11-26
Sista ansökningsdag
2018-12-31
Kontakt
Jenny Cedervall, 0303-666 16Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan