Ekonom

Hogia AB

Vill du vara med på vår tillväxtresa? Hogiagruppen växer och nu söker vi en ekonom som vill utvecklas tillsammans med oss. Som ekonom i ett av Hogias bolag ansvarar du för ekonomihanteringen med alltifrån löpande redovisning, fakturering till årsbokslut och årsredovisning. Det är en bred och varierande roll där du förväntas arbeta både operativt och strategiskt.

Om tjänsten

I rollen som bolagsekonom ansvarar du för ekonomihanteringen inom ett av våra bolag. Du driver ekonomiarbetet självständigt, men i nära samarbete med bolagschefen och ser helheten och möjligheter till förbättringar och effektiviseringar av ekonomiarbetet. Det löpande ekonomiarbetet innebär bl.a.:

  • löpande redovisning
  • fakturering, inbetalningar och kravhantering
  • leverantörsreskontra och utbetalningar
  • deklaration av moms, källskatt och arbetsgivaravgifter
  • budgetarbete
  • månadsbokslut och intern månadsrapportering med resultaträkning per resultatenhet
  • årsbokslut, årsredovisning och deklaration
  • upprätthålla interna rutiner och riktlinjer såsom attestregler och organisationsschema

Vi arbetar i Hogias ekonomisystem och använder Hogia Approval som work-flow lösning samt CRM systemet Microsoft Dynamics. Inom Hogiagruppen finns idag 24 bolagsekonomer och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga bolag och deras ekonomer i frågor som avser Hogia-specifika regler och rutiner. 

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasial ekonomiutbildning och några års erfarenhet av praktiskt ekonomiarbete i en bred roll, gärna i ett mindre ägarlett företag. Du har god förståelse för ekonomiska flöden med tillhörande rapportering och har förmågan att växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Du tycker det är roligt att vara involverad i alla delar och har ett prestigelöst förhållningssätt. Framförallt ser vi att du är en person som gärna engagerar dig i verksamheten och kommer med förbättringsförslag, att du tycker det är kul med siffror och analys samt håller dig uppdaterad om regler gällande redovisning, skatter m.m. Då du kan komma att arbeta i ett bolag som utvecklar ekonomisystem ser vi gärna att du har ett intresse för teknik och utveckling av funktionerna i ekonomisystemet. Du är strukturerad med god kommunikativ förmåga och kan på ett bra sätt presentera rapporter och förklara ekonomiska begrepp. Här välkomnas du till en dynamiskt organisation, ett familjärt bolag där du får chans att påverka och har stora möjligheter till vidareutveckling.

Är det dig vi letar efter? Välkommen in med din ansökan!

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Inför tillsättning kommer vi att genomföra bakgrundskontroller.Om Hogiagruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 675 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%%
Ort
Stenungsund
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2019-07-29
Sista ansökningsdag
2019-08-25
Kontakt
Anna-Matilda Borgland, Talent Acquisition, 0303-726035Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan