IT-specialist som vill förenkla vardagen för Sveriges hamnar

Hogia Terminal Systems AB

Hogia har sedan 2006 levererat system till hamnar och terminaler i Sverige, Storbritannien och Kanada. Vi erbjuder en helhetslösning som knyter ihop godshanteringen av Trailer, Container, Personbilar, General Cargo (projektlaster), Bulk och lager på ett effektivt sätt. Via våra system hanteras årligen flera miljoner godsenheter i våra kunders verksamheter.

Om tjänsten

Det vi på Hogia Terminal Systems tycker är allra roligast är att hjälpa våra kunder att utveckla sina verksamheter, att göra vardagen enklare, snabbare och mer automatiserad. Vi är ambitiösa och målinriktade i vårt arbete och utvecklar ständigt nya lösningar och förbättringar som gör stor nytta i hanteringen av nationella och internationella godsflöden.

Vi söker nu någon som vill vara med på vår tillväxtresa och har samma ambitionsnivå som oss. Det finns ett ökat behov kring arbete med att installera och implementera våra system hos kund och söker därför en extra kollega till vårt tighta och sammansvetsade team!

Rollen innebär ett ansvar kring att bygga integrationslösningar mot externa system på uppdrag av kund. Både som adaptrar via Hogia Terminal API och klassisk EDI. Det kommer även bli aktuellt att utföra andra uppgifter som finns inom driftsättningsgruppen, till exempel hjälpa till vid driftsättningar, utföra installationer och konfigurera systemet. 

Initialt påbörjas arbete i support och driftsättningsgruppen för att lära sig om våra kunder och Terminalsystemet på ett effektivt och naturligt sätt. 

Arbetsuppgifter som är vanligt förekommande för vår driftsättningsgrupp är installation och konfiguration av Terminalsystemet (Hogia TOS) och dess tillhörande moduler, integrationsarbete, rapportskapande samt utbildningar för kund.

Är du vår nya kollega?

För att lyckas i den här rollen behöver du ha ett gediget tekniskt intresse, våra projekt inkluderar ofta olika typer av konfiguration av terminalsystemet för att effektivisera gods- och arbetsflöden i våra kunders verksamheter. Vi ser att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom IT/teknik. Du har även erfarenhet av SQL och Windows server. Det är meriterande är om du har erfarenhet av agil metodik samt programmering i C# och/eller NodeJS (Typescript). Du är bekant med Json/XML, Rest API, EDI och XSLT för att bygga integrationer.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande. Vi har ofta flera olika projekt igång samtidigt och det är viktigt att kunna prioritera och arbeta strukturerat. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga då rollen har många kontaktytor både internt inom bolaget och hos kund. Du kommunicerar väl i både tal och skrift på svenska och engelska då vi har kunder i Sverige, Storbritannien och Kanada samt externa kontakter över hela världen.

Vi söker en prestigelös lagspelare som gillar att arbeta tillsammans med andra, du kommer ingå i ett fantastiskt team där alla alltid ställer upp för varandra.

Att arbeta hos oss

Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter och i relation till våra medarbetare och kunder. Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. För oss är det viktigt med balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder ett stort urval av hälsosatsningar och förmåner. I tillägg har vi dessutom en fantastisk vacker arbetsmiljö precis vid havet.

Vi intervjuar löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan!
Under semesterperioden kommer vi att ha begränsade möjligheter att svara på frågor, men hör av dig om du är nyfiken så återkommer vi så snabbt vi kan.

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2022-06-30
Sista ansökningsdag 2022-08-14
Kontakt Linda Falk, 0721412516

Logga in och sök

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan