Ågrenska

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och professionella. Huvudkontoret ligger på lilla Amundön i Göteborgs skärgård. Företaget är uppdelat i fyra olika grenar: familjeverksamhet, korttidsverksamhet, konferensverksamhet där externa gäster konfererar för en god sak samt assistans.

Elisabet Schéle jobbar på Ågrenska med ekonomi och löner sedan många år. Hon är fortfarande heltidsanställd, trots att hon egentligen passerat pensionsmogen ålder. Hon berättar med stort engagemang och inlevelse om Ågrenska och sitt jobb.

"Från första början åkte jag till Wettergrens och köpte lönespecar som jag skrev för hand. Under tidigt 90-tal skänkte IBM oss en dator och jag började jobba i ett litet löneprogram. Idag har vi Hogias största lönesystem, HogiaLön Plus, tillsammans med Hogia Ekonomi och Hogia Anläggningsredovisning. Att anläggningsredovisningen är integrerad med ekonomisystemet tycker jag är mycket bra. När vi gick över till att ha alla anläggningar komponentindelade fick jag mycket stöd och hjälp från Hogias support, det kändes oerhört tryggt. För att ha koll på alla enheter, mobiler, plattor, datorer etc lägger jag in dem som fullt avskrivna anläggningar. Då har vi ett komplett register som underlättar om något kommer på avvägar."

"Jag skulle absolut rekommendera Hogia till andra. Med Hogias system kan jag sköta administrationen på ett enkelt och effektivt sätt. Och stöter jag på patrull finns alltid den proffsiga supporten där som hjälper mig, de är helt underbara", säger Elisabet med eftertryck.
 


Om Ågrenska

- Omsättning per år: drygt 90 milj
- Antal anställda: 380 
- Företaget grundades: 1914

Hemsida »