Hogias Kompetensdagar Lön & HR 2024

Möt årets talare

Nebe Almayahi

Föreläsare och grundare  Teint

Med bakgrund som svensk diplomat och managementkonsult på Business Sweden arbetade Nebe i över sju år med uppdraget att öka svensk export i mellanöstern och hjälpa svenska företag att identifiera affärsmöjligheter i regionen. Väl tillbaka i Sverige igen grundade hon start-up-bolaget Teint som har till syfte att accelerera mångfald och inkludering inom näringslivet.

 

Hur mångfald och inkludering skapar lönsamhet

Varför finns det inte plåster för olika hudfärger? Den frågan ställde sig Nebe Almayahi när hon såg en mörkhyad man med ett beige plåster i pannan. Och det blev startskottet till det värdegrundade bolaget Teint som skapar produkter och tjänster med mångfald och inkludering som affärsidé.

Mångfald och inkludering är en viktig aspekt för att nå de globala hållbarhetsmålen enligt Agenda 2030, men vad betyder det egentligen? Och hur kan man jobba med det rent praktiskt? Nebe reder ut begreppen och berättar om både utmaningar och lyckade exempel som kan inspirera till eget arbete med denna viktiga fråga.

Nebe Almayahi, föreläsare

Hogias Kompetensdagar Lön & HR

Möt fler av årets talare

Erik och Sara, Hogia

Erik Douglasson & Sara Janson

Lön & HR-experter

Hogia

Aktuellt inom arbetsrätt och lön

De senaste åren har varit fulla av förändringar inom lön- och arbetsrättsområdena. Våra omtyckta kursledare och rutinerade HR-experter Erik och Sara sållar bland nyheterna och benar ut vad som gäller när de inleder dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet.

Läs mer
Fatima Hollander, Kompetensdagarna

Fatima Hollander

Arbetsrättsjurist

Visita

Fokusområde – Arbetsrätt

Få värdefulla insikter och konkreta råd när arbetsrättsjuristen Fatima Hollander resonerar kring intressanta rättsfall från AD. Genom kopplingen till rättspraxis får du med dig tips på vad som är bra att tänka på för att undvika eller hantera liknande situationer.

Läs mer
Zinat Pirzadeh, Hogias Kompetensdagar

Zinat Pirzadeh

Komiker och författare

CV på villovägar

Med ett helt liv att ösa ur tar Zinat Pirzadeh oss med på en både allvarlig och humoristisk resa genom mänskliga möten, kulturkrockar och fördomar. Det blir en blandning av skratt, tårar och tänkvärda berättelser. Men, vad är det egentligen för CV som kommit på villovägar? Det får du veta på Hogias Kompetensdagar Lön & HR 2024.

Läs mer
Johan Holmqvist, Fora

Johan Holmqvist

Affärsarkitekt

Fora

Foras nya månadsrapportering

2024 ska lönerna för de som räknas som arbetare rapporteras varje månad. Tolv lönerapporter om året ger dem större möjligheter till avkastning på tjänstepensionen. Men vad ska du göra och när? Vi är glada att ha med oss Johan Holmqvist, affärsarkitekt på Fora, på Hogias Kompetensdagar Lön & HR. Han berättar om bakgrunden till den nya rapporteringen och vad den innebär för dig.

Läs mer

Hogias Kompetensdagar Lön & HR