Hållbarhet ur ett HR-perspektiv

En introduktion och uppstart för ditt praktiska hållbarhetsarbete inom HR/People

”Jag undrade alltid varför någon inte gjorde något åt det – tills jag insåg att jag var någon”. Det är Lily Tomlins ord, men visst kan det vara så vi själva känner ibland. Kursen Hållbarhet ur ett HR-perspektiv, vänder sig till dig inom HR/People som vill ha en större förståelse för det vida begreppet hållbarhet. Är det du? Kul! Då kanske den här distanskursen kan vara något för dig.

Digitalt
För dig som är intresserad av lön & HR

Hållbarhet ur ett HR-perspektiv

Det finns många infallsvinklar på hur man kan jobba med hållbarhet inom HR/People. Området är stort och var ska man börja? Under en halvdag får du en introduktion till hållbarhet ur ett HR-perspektiv. Vi ger dig insikt i hållbarhet ur ett verksamhetsperspektiv och du får insikter i hur du kan jobba med det i din roll inom HR/People. Lärare är Hogias HR- & Hållbarhetsstrateg, Mimmi Cromberger, som också är ordförande för region väst i HR-föreningen. Hon delar med sig av sina erfarenheter av hållbarhet ur ett verksamhetsperspektiv och hon guidar dig genom hållbarhetens tre dimensioner, globala mål och fokusområden inom HR/People.

Innehåll

- Hållbarhetens tre dimensioner
- Globala målen och Agenda 2030
- Hållbarhet ur ett verksamhetsperspektiv
- Mötet mellan HR och hållbarhet
- Fokusområden inom HR/People
- Mångfald, inkludering och tillhörighet (DEI)

Vad kommer du att lära dig?

Efter avslutad kurs kommer du ha ökad förståelse och kompetens om hållbarhet, samt insikter i hur du kan applicera dessa i din roll inom HR/People. 

För vem passar utbildningen?

Det här är en kurs för dig som arbetar inom HR/People och vill lära dig mer om hållbarhet. 

Kurslängd

3 timmar 09:00-12:00

Praktisk information

Detta är en lärarledd teoretisk utbildning på distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset för att kunna delta. För bästa inlärning rekommenderar vi att kameran alltid är påslagen, att du deltar i diskussioner och ställer frågor.

Kursen inleds med en kort introduktion som skickas ut 1 vecka före kurstillfället. 

Information

Pris: 3 500 kr

3 timmar, kl 09:00-12:00

Var: Distans

29
aug
2024
Distans
1 dag
Platser kvar
27
nov
2024
Distans
1 dag
Platser kvar
Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna!
Ring oss på 0303-662 00
eller mejla till: utbildning@hogia.se

Anna Adolfsson, Hogia

Anna Adolfsson
Utbildningsrådgivare

Maria Sjögelid, Hogia

Maria Sjögelid
Utbildningsrådgivare

Kursledare

Mimmi Cromberger
HR- & Hållbarhetsstrateg
Hogia

Mimmi Cromberger har gedigen erfarenhet av arbete inom HR i olika typer av roller och organisationer, med ett extra fokus kring kompetensförsörjning. De senaste åren har hon även tagit sig an ansvaret för hållbarhet på Hogia. Hon är styrelseordförande i HR-föreningen region väst och ingår även i den centrala styrelsen, där hon är med och driver utvecklingen av HR-professionen framåt. Hon är anlitad som gästföreläsare på olika yrkeshögskolor och universitet och har precis tagit plats i TechSveriges Hållbarhetsråd.

Vanliga frågor

Ja, du får en bokningsbekräftelse på mail i samband med din anmälan. Övrig praktisk information om kurslokal eller anslutning skickas ut på mail några dagar före kursstart.  

Deltar du på våra distansutbildningar behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset. Vi uppmanar dig som deltagare att ha på din kamera under hela dagen, gärna ställa frågor och vara delaktig i utbildningen, som om du var på plats i kurslokalen.

Deltar du på våra digitala event eller utbildningar livesänds det via QuickChannel. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och högtalare/hörlurar. Ofta finns en chattfunktion där du kan ställa frågor till föreläsarna/lärarna. 

 

Ja, ett kursintyg kommer skickas till dig på mail efter avslutad kurs.

 

Relaterade utbildningar

Event
Kompetensdag Lön & HR