Passagerartrafik

Behöver du ett skyltfönster för turister på jakt efter bästa semesterresan?


Försäljning av turistresor handlar ofta lika mycket om resan som planeringen inför den. Rederiets webbplats blir till ett skyltfönster där resenärerna planerar hela sin semester eller dagsutflykt. Från att utforska aktiviteter på resmålet (museer, konserter, djurparker etc) till att kolla upp hotell, stugor eller annat boende, såväl som anslutande bussförbindelser eller parkeringsalternativ.

Tilläggstjänster för turister

Utöver grundfunktionerna i BOOKIT finns flera tilläggsmoduler som kan läggas till vid behov. Några av dem lämpar sig väldigt bra för turister och semesterfirare.

Semesterresor

Många gånger vill man som turist inte bara boka en resa, utan också boende och aktiviteter på resmålet. Med BOOKIT kan du även sälja plats på hotell, B&B och i stugor, såväl som biljetter till evenemang, festivaler, museer och djurparker.

Avbetalningsplan

Familjeresor med boende, fordon och måltidscheckar blir lätt dyra. Därför kan ni erbjuda era passagerare olika betalplaner i BOOKIT för att kunna delbetala resan, precis som på en resebyrå.

Kampanjer

Marknadsföringskampanjer av olika slag kan hjälpa kunder att välja just er tjänster. I BOOKIT kan ni sätta upp rabatter som kan aktiveras automatiskt, manuellt eller med en kupongkod.

Kundcase passagerartarik
Destination Gotland

Destination Gotland

Destination Gotland är vår äldsta kund och de köpte sitt första bokningssystem från oss 1994. Den nuvarande (4:e) versionen av BOOKIT ser väldigt annorlunda ut idag men Destination Gotland har varit med oss hela vägen och bidragit till utvecklingen av BOOKIT, allt eftersom det har byggts ut och förbättrats.

Gotland är utan tvekan ett av de mest eftertraktade turistmålen i hela Skandinavien. Från gamla medeltidstaden Visby till stränder i världsklass och idylliska landskap, är Gotland en mycket populär semesterort. Destination Gotland erbjuder två året-runt-turer till Visby (från Nynäshamn och Oskarshamn på Sveriges östkust) samt en säsongstur från Västervik i syd.

Destination Gotland är en våra mest avancerade BOOKIT-användare när det gäller automatisering. Korta tidsspann om 40 minuter för lastning och lossning av 1650 PAX och 550 fordon ställer höga krav på optimering och effektivitet i hela flödet.

Vid bokning och check-in online via BOOKITs API-gränssnitt (eller självbetjäningskiosker för passagerare utan internetåtkomst) skickas boardingkort med tillhörande Wi-Fi-kod till passagerarnas mobila enheter. När passagerare anländer till terminalen, passerar de en flygplatsliknande gate innan de checker in sitt bagage. Passagerare i fordon checkas in och hälsas välkomna ombord med namn via ANPR (automatiskt nummerskyltsigenkänning), vilket möjliggör snabb hantering av varje kund. Alla kunder kan dessutom nås enkelt med erbjudanden eller information om störningar via SMS eller e-post.

En viktig del i Destination Gotlands verksamhet är att marknadsföra Gotland och de använder ofta BOOKITS kampanjfunktioner för att locka semesterfirarna till öns sevärdheter.

Vill du veta mer?

Kontakt

Nyhetsbrev

Kontakt

Nyhetsbrev