För dig som är intresserad av ekonomi
Digitalt

Nyckeltal, periodiseringar och förmåner

Känns nyckeltal, periodiseringar och förmåner som utmaningar i ditt arbete? Under tre timmars lärarledd utbildning på distans lär du dig mer om dessa specifika områden inom redovisningen. 

Innehåll

- Nyckeltal och hur man tolkar ekonomisk information
- Periodisering av Intäkter och kostnader
- Förmåner

Vad kommer du att lära dig?

Nyckeltal och hur man tolkar ekonomisk information

Vilka är de vanligaste nyckeltalen och hur ser de ut för olika branscher? Vi går igenom hur vissa nyckeltal tolkas och hur de kan användas för att kunna fatta välgrundade beslut för verksamheten. Du får också en genomgång av årsredovisningen. Hur läser man den och vilken information kan vara bra att ha koll på?

Periodisering av intäkter och kostnader

Varför periodiserar man egentligen? Under den här delen förtydligar vi begreppen intäkt/inkomst och utgift/kostnad. Du får också koll på vad interimsfordringar och interimsskulder är.

Förmåner

Förmåner är ett område som styrs av ett omfattande regelverk. Vi går igenom grunderna i förmånsreglerna och hur förmåner hanteras skattemässigt både ur ett arbetsgivarperspektiv och för dig som anställd. Områden som personalvård, konferenser och schablonvärderade förmåner gås igenom.

För vem passar utbildningen?

Kursen vänder sig till dig som arbetar med redovisning och vill lära dig mer inom specifika områden. Du arbetar idag som redovisningsekonom, ekonomiassistent eller ekonomiansvarig.

Kurslängd

3 timmar

Praktisk information

Detta är en lärarledd teoretisk utbildning på distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset för att kunna delta. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du är aktiv under kursen, deltar i diskussioner och ställer frågor för bästa inlärning.

Information

Pris: 3 500 kr

3 timmar, kl 09:00-12:00

Var: Distans

14
nov
2023
Distans
1 dag
Platser kvar
Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna!
Ring oss på 0303-662 00
eller mejla till: utbildning@hogia.se

Anna Adolfsson, Hogia

Anna Adolfsson
Utbildningssäljare

Maria Sjögelid, Hogia

Maria Sjögelid
Utbildningssäljare

Vanliga frågor

Ja, du får en bokningsbekräftelse på mail i samband med din anmälan. Övrig praktisk information om kurslokal eller anslutning skickas ut på mail några dagar före kursstart.  

Ja, ett kursintyg kommer skickas till dig på mail efter avslutad kurs.

 

Deltar du på våra distansutbildningar behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset. Vi uppmanar dig som deltagare att ha på din kamera under hela dagen, gärna ställa frågor och vara delaktig i utbildningen, som om du var på plats i kurslokalen.

Deltar du på våra digitala event eller utbildningar livesänds det via QuickChannel. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och högtalare/hörlurar. Ofta finns en chattfunktion där du kan ställa frågor till föreläsarna/lärarna.