Dags att digitalisera hela fakturaflödet

Alla företag har olika behov när det gäller elektronisk fakturahantering, och alla ser nyttan på olika sätt. Men oavsett storlek på ett företag eller fakturavolym så blir allt fler svenska företag medvetna om att digitaliseringen är här och att det är dags att ta steget fullt ut.

Vi på Hogia har sedan 2013 turnerat runt i Sverige för att utbilda, inspirera och hjälpa företag att digitalisera hela sitt fakturaflöde. Under dessa sju år har de träffat fler än 2500 företag. I år är det har Johanna Karlsson, Sales Manager, och Mathilda Kallberg, Account Manager som är ute och inspirerar företag till att bli mer digitala.

– Frukostseminarierna som vi turnerar runt med riktar sig främst till dig som inte jobbar med digital fakturahantering idag men som gärna vill veta mer om hur vi på Hogia kan hjälpa dig att komma igång, berättar Johanna. I två omgångar om året under sju års tid har vi genomfört våra seminarier. De är alltid väldigt välbesökta så vi ser att det fortfarande finns ett tydligt behov för företag runt om i landet att få hjälp med att komma igång med sin digitalisering.

Elektroniska fakturaflöden ökar bland svenska företag

Den 1 april 2019 trädde lagen om e-faktura till offentlig verksamhet i kraft. Den innebär att det inte längre är tillåtet att skicka pappersfakturor, inskannade fakturor och PDF-fakturor till offentlig verksamhet.

– Vi vet att lagkravet påverkar att e-faktura som format fortsätter att öka, men vi märker också att företag ser klara fördelar med att digitalisera hela sin fakturaprocess, både när det kommer till utgående och inkommande fakturor. Vi vet också att under 2020 så kommer fler företag både kunna skicka och ta emot e-faktura, säger Mathilda.

Johanna Karlsson och Mathilda Kallberg håller i vårens seminarieturné om elektronisk fakturahantering.


Förr brukade man säga att lösningar för elektronisk fakturahantering endast var anpassade för större företag med stora fakturavolymer, men så är det inte längre. Idag har alla företag behov som det finns lösningar till, oavsett om det är en stor koncern eller en liten egenföretagare och alla ser nyttan till olika sätt.

– När vi håller våra frukostseminarier om elektronisk fakturahantering hittar vi tillsammans ditt företags specifika behov och lösningen som passar för just er, berättar Johanna. Vi befinner oss mitt i den digitala resan och vi hjälper dig gärna att se över era processer och tillämpa de systemstöd som finns för att underlätta i din vardag.

 

3 heta tips på hur du kommer igång med digitala flöden

  1. Se över era processer och flöden så att det ni gör manuellt idag inte hänger med in i den digitala världen – Tänk på hur du jobbar idag och hur du skulle vilja jobba framöver för att det ska vara så effektivt som möjligt.
  2. När ni bestämt er för att ta steget till att bli mer digitala, gå ut till era kunder och leverantörer och stäm av vilka format på fakturor de kan skicka och ta emot.
  3. Utbilda och informera internt om att ni ska gå in i en digital lösning.

Relaterat

Elektronisk fakturahantering
Effektiva flöden är en självklarhet!

Både för inkommande och utgående fakturor

Läs mer
Hogia OpenBusiness Ekonomi
Molnbaserat, användarvänligt och automatiserat