Digital signering förenklar ÄTA-arbeten

Pappersexercisen kring avtal och insamling av underskrifter både internt och externt är tidskrävande. Här berättar Emma Johansson om hur du kan effektivisera de administrativa processerna inom bygg-, el- och VVS-branschen och låta kunder och medarbetare signera digitalt.

Som entreprenör är det viktigt att kommunicera alla ÄTA-arbeten med kund så att det inte uppstår konflikter eller tvister. Med Hogia Signit kan du på ett enkelt och effektivt sätt hantera distribution och signering av offerter, ändringar och tillägg digitalt. 

Emma berättar att hantverkare har en utbredd informationsskyldighet gentemot sin beställare och det är viktigt att samråda och vara överens om de tilläggsarbeten som kunden beställer, samtidigt innebär det en pappersexercis som upptar mycket administrationstid.

– Med en digital en signeringstjänst distribuerar du dokument smidigt och säkert. När en överenskommelse är gjord får kunden en notis via mejl och kan därifrån enkelt öppna dokumentet och godkänna ÄTA-arbetet via sin mobiltelefon eller dator. 

– Du som hantverkare får bättre kontroll över all dokumentation som samlas digitalt på ett och samma ställe. Man undviker missförstånd och det finns bevis som kan verifieras mot tredje man.

Flexibelt och effektivt

Hogias signeringstjänst kan användas efter de specifika signeringsbehov som branschen har. Offerter, ÄTA, följesedlar, intyg, projektplaner och besiktningsprotokoll kan signeras digitalt, men också interna dokument som anställningsavtal. 

Förutom att Hogia Signit frigör tid för dig som har den integrerad i dina arbetsprocesser, innebär det också lägre administrativa kostnader, samt en mer miljömässigt hållbar utveckling.

Läs mer om digital signatur här eller slå en signal till oss på Hogia så berättar vi mer, telefon 0303-663 22.

 

 

Relaterat

Bransch
Bygg

Affärslösningar för byggföretag, hantverkare och konsulter inom bygg

Läs mer
Hogia Signit
Säker digital signering - tryggt och effektivt