Hogia bjuder in hela Sverige att motionera

Publicerat datum: 2022-06-07

Den 17 september är det dags för Hogia-loppet, ett drygt 6 km långt hybridlopp som antingen kan avnjutas på plats vid Hogias huvudkontor i Stenungsund eller virtuellt, var som helst i Sverige. Starten i Stenungsund sänds live och bjuder in alla att vara med. Det är gratis att delta och syftet är att locka en så bred publik som möjligt, oberoende av ålder och träningsform.

– Premiären 2019 var ett fysiskt lopp i Stenungsund, men pandemin lärde oss att fysiska aktiviteter faktiskt går att genomföra digitalt. Sedan dess har vi arrangerat loppet virtuellt, vilket har entusiasmerat flera hundra människor i alla delar av Sverige, inte bara i regionen. Därför kör vi både och i år, säger Kristin Krylberg, Hogias friskvårdsexpert och arrangör av Hogia-loppet.

 

Kristin Krylberg, friskvårdsexpert på Hogia

Kristin Krylberg arbetar som friskvårdsexpert på Hogia och arrangerar årets Hogia-lopp.

 

– Vi har märkt att vi når andra målgrupper med ett virtuellt lopp, det vill säga dem som aldrig tidigare har ställt upp i ett lopp. Det kanske upplevs lättare att testa om du vet att du kan genomföra loppet på en tid och plats som passar dig, och där du själv kan välja om du vill göra det ensam eller i grupp, fortsätter Kristin.

I år arrangeras loppet för fjärde gången. Varför arrangerar ett it-företag ett motionslopp?

– På Hogia anordnar vi sedan länge hälsofrämjande aktiviteter för våra medarbetare. Vi har alla ett stillasittande arbete och vi vill motverka sjukdom och skador och bidra till en bättre balans i livet. 2019 utökade vi konceptet till boende i regionen med att arrangera Hogia-loppet för första gången. Med pandemin ställde vi om och bjöd in till ett virtuellt lopp. Nu hoppas vi på rekordmånga deltagare när vi kör både och. Hybrid-lopp är här för att stanna, avslutar Kristin.

 

ANMÄL DIG HÄR