Så loggar du in på MyPayslip

Är ditt företag användare av MyPayslip-appen? Här hittar du en logga-in-guide för medarbetare. Du hittar även svar på vanligt förekommande frågor om MyPayslip längre ner på sidan.

Appen MyPayslip ger dig möjlighet att läsa dina lönespecifikationer direkt i din mobiltelefon, stöd finns för Iphone, Android och Windows10.

Så här kommer du igång: 

Du kan aktivera din inloggning till MyPayslip på två sätt. Antingen bjuder din administratör in dig så att du kan logga in med personnummer (Mobilt BankID) eller e-post, eller så loggar du in med personnummer (Mobilt BankID) och själv aktiverar din inloggning till MyPayslip.
 

Inloggning som ny användare till MyPayslip, inbjudan via administratör 

När din administratör valt att bjuda in dig till MyPayslip så skickas ett e-postmeddelande till dig. E-postmeddelandet innehåller instruktioner för hur du gör för att komma igång med MyPayslip. Genom att följa instruktionerna skapar du ditt eget personliga HogiaID (E-postadress och Lösenord) som du sedan använder för att logga in i MyPayslip-appen. Om du redan har ett HogiaID, får du ett e-postmeddelande om att du är inbjuden och instruktioner för hur man laddar ner appen MyPayslip. 

Inloggning som ny användare till MyPayslip när jag bjuder in mig själv 

Om ditt företag har en giltig licens för MyPayslip och dina uppgifter har förts över från lönesystemet till MyPayslip, kan du logga in i appen och logga in med Mobilt BankID utan att få en inbjudan av din administratör. I appen skriver du in ditt personnummer för Mobilt BankID och följer instruktionerna.  

I MyPayslip visas dina lönespecifikationer med händelser och saldo. När en ny lönespecifikation publiceras visas en notifiering i din telefon. Du får notis om ny publicerad lönespecifikation om du är inloggad i appen och har inställt i telefonen att se notiser.

Om du vill skriva ut din lönespecifikation kan du spara ner den som PDF i MyPayslip-appen. Knappen Hämta hittar du längst ner på varje lönespecifikation. När du klickar på knappen skapas en PDF-fil, som du kan spara ner eller skicka till enhet för utskrift. Behöver du ytterligare hjälp med att komma igång, kontakta administratören hos din arbetsgivare.

FAQ

När din arbetsgivare har publicerat din lönespec får du en notifiering. Det är upp till din arbetsgivare när i tid lönespecen publiceras. Kontakta din arbetsgivare för att få reda på när just din lön kommer att betalas ut. 

Antingen så skickar din arbetsgivare ett inbjudningsmejl till din inkorg, eller så skapar du ett eget konto genom att logga in med Mobilt BankID i MyPayslip App.

Ja,  du kan se lönespecifikationer från flera arbetsgivare i appen under förutsättning att dina arbetsgivare har MyPayslip. Hur du ser dem varierar beroende på om du loggat in med BankID eller HogiaID.

Har du loggat in med BankID När du har loggat in med BankID kan du se lönespecifikationer från nuvarande och tidigare arbetsgivare. Detta oavsett om du sen loggar in med BankID eller HogiaID. Du växlar enkelt mellan dina arbetsgivare på pilen vid företagsnamnet.


 
Har du loggat in med HogiaID  – Då fungerar det på olika sätt beroende på vilken e-postadress som är registrerad hos arbetsgivaren.

Har du samma e-postadress registrerad hos alla arbetsgivare och loggar in i appen kan du byta arbetsgivare med hjälp av pilen till höger om företagsnamnet. OBS! Det är först efter att du loggat ut och in i appen som pilen visas. När du trycker på företagsnamnet får du upp en lista över de arbetsgivare du fått lönespecifikationer ifrån och kan välja vilka du vill se.

Har du olika e-postadresser hos alla arbetsgivare behöver du logga ut och in i med de olika e-postadresserna i appen för att kunna växla mellan företagen och se dina lönespecifikationer.

I appen skriver du in ditt personnummer för Mobilt BankID, klickar på knappen Fortsätt och följer instruktionerna.

För att du ska kunna se dina lönespecar i MyPayslip App så måste din arbetsgivare publicera dem. Om du inte ser några lönespecar kontakta din arbetsgivare.

Om du kommer i demoläge när du loggar in med HogiaID, dvs. e-postadress och lösenord. Logga ut och logga istället in med Mobilt BankID. Om det fortsatt inte fungerar så kontakta din arbetsgivare.

 

Du ser de lönespecar som din arbetsgivare valt att publicera till MyPayslip App.

Om företaget du jobbade på fortfarande använder MyPayslip kan du komma åt dina gamla lönespecar. Se svaret på frågan ovan.

I MyPayslip App, när du har din lönespecifikation framför dig, klickar du på knappen LADDA NER LÖNESPEC  (finns längst ner på din lönespec). Lönespecifikationen visas då som en PDF och lagras i mobilen. Har du MyPayslip på din dator eller om du kan koppla din mobil till en skrivare kan du längst upp till höger välja Skriv ut. 

Kan du inte skriva ut  direkt från mobilen har du möjlighet att skicka filen till din mail för att sedan skriva ut den. Du gör så här:

Android
Klicka på LADDA NER LÖNESPEC och sök sedan reda på pdf-filen som sparades på din telefon. Du söker på namnet Lonespecifikation direkt följt av det datum lönen betalats ut t ex 20191125, välj Dela och skicka sedan filen till dig själv med E-post eller för över den till andra lagringsmedia som finns på mobilen.

Iphone
När du har klickat på LADDA NER LÖNESPEC och fått upp lönespecen som en pdf kan du direkt välja Dela och får då möjlighet att välja om du vill skicka lönespec som e-post eller att föra över den till andra lagringsmedia som finns på mobilen.

För att notifieras så måste du ha inställt i mobilen att se notiser och vara inloggad på den arbetsgivare som skickar lönespec.

 1. Gå till my.hogia.se
 2. Klicka på MITT HOGIAID
 3. Klicka på Byt e-postadress
 4. Ange lösenord, ny e-postadress, bekräfta e-postadress och klicka slutligen på knappen Ändra e-post. Din e-postadress till MyPayslip App har ändrats.

Du kan beställa nytt lönesord genom att klicka på ”Jag behöver ett nytt lösenord” på inloggningssidan, anger önskad e-postadress och sedan följer instruktionerna som hjälper dig vidare.

Om du har hämtat ner appen till din mobil, har startat den och kommit till steget där du klickar på Logga in och det bara står och snurrar gör du så här.

Öppna först webbläsarna i mobilen (gäller framför allt Chrome) och godkänn de villkor som finns för webbläsaren.

Först därefter kan du starta MyPayslip-appen. Om du försöker starta appen först har den inte tillgång till internet.

Hjälper inte detta gör du så här: 

 1. Öppna Inställningar i mobilen.
 2. Gå till appar i mobilen.
 3. Öppna MyPayslip.
 4. Tryck på Lagring.
 5. Välj RENSA DATA.

Nu kan du öppna appen för Hogia MyPayslip och du kommer nu till inloggningsrutan.

Du kan inte se din lönespec på webben. Men du kan se din lönespec på din dator genom att ladda ner appen Hogia MyPayslip App från Microsoft Store eller Google Apps till din dator. Tänk på att det inte fungerar på en Mac-dator.

Ja det kan du, om du använder Mobilt BankID som inloggningssätt. Företaget måste ha en giltig licens för MyPayslip och din löneadministratör måste ha fört över dig som anställd från löneprogrammet till MyPayslip Web (som är administratörens verktyg).

För att bjuda in dig själv, gör på följande sätt:

 1. Öppna MyPayslip App
 2. Skriv in ditt personnummer och klicka på Fortsätt
 3. Klicka på knappen Öppna BankID på den här enheten och appen för Mobilt BankID öppnas.
 4. Legitimera dig med din säkerhetskod.
 5. Bekräfta din E-postadress och klicka på knappen Fortsätt.
 6. Skriv in den 6 siffriga kod som skickats till din e-post och klicka på Logga in.
 7. Nu kan du logga in med Mobilt BankID i MyPayslip App och se din lönespecifikation

Du har nu bjudit in dig själv till MyPayslip App.

Har du JavaScript inaktiverat i webbläsaren Safari på din IOS-enhet kan du få en vit sida vid inloggning. Gå till Inställningar på din IOS-enhet,  välj Safari, Avancerat och aktivera JavaScript.

För användare med Android-enhet kan man ibland behöva rensa cachen. För att rensa cachen gör du så här:

 1. Öppna Appinfo för MyPayslip i din telefon
 2. Klicka på Tvinga stopp
 3. Klicka på Lagring
 4. Klicka på Rensa data 
 5. Klicka på Töm cache
 6. Prova med att logga in i MyPayslip igen
 

Relaterat

MyPayslip
Lönebesked via app
KUNSKAP & INSPIRATION
Är det ok att skicka ut lönespecar via e-post?

Får man skicka ut lönspecar via e-post? Vi berättar mer vad du ska tänka på.

Läs mer