Snart kan du Swisha utomlands

I Sverige är Swish den mest använda mobila lösningen för betalningar och nyligen utsågs Swish till det tredje starkaste svenska varumärket. Idag är det över sju miljoner människor som använder Swish och tjänsten är ansluten till alla de största bankerna i Sverige. Att använda sin smartphone för att betala har blivit mer och mer vanligt i många europeiska länder och antalet användare har ökat kraftigt de senaste åren.

Hittills har de inte varit möjligt att använda Swish utomlands men i ett pressmeddelande från Swish kan vi läsa att sju av Europas största betalningslösningar nu har bildat organisationen EMPSA, European Payment Systems Association. Syftet med EMPSA är att främja samarbeten och att möjliggöra mobila betalningslösningar internationellt. Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge är de länder som har bildat samarbetsorganisationen men fler länder förväntas ansluta sig. 

I pressmeddelandet kan vi också läsa att Anna-Lena Wretman, vice ordförande av EMPSA och vd för Swish, berättar att bildandet av EMPSA är ett viktigt steg för att göra det möjligt att kunna göra Swish-betalningar utanför Sverige och för att stärka det europeiska samarbetet mellan mobila plånböcker.

Så när kan vi använda Swish för att betala utomlands?
- I dagsläget är EMPSA fortfarande endast bara ett diskussionsforum där målet är att möjliggöra internationella betalningar. Exakt hur det kommer att gå till och när det kommer lanseras är för tidigt att uttala sig om, berättar Sofia Norén, Communications & Growth Manager på Swish.

Läs hela pressmeddelandet på GetSwish hemsida
KUNSKAP & INSPIRATION
Klurar du på hur man bokför Swish? Vi hjälper dig.

Swishbetalningar likställs vid kontantbetalningar, vi berättar mer om vad som gäller vid bokföringen.

Läs mer
KUNSKAP & INSPIRATION
Digitala verktyg i tiden – välj rätt för din organisation

Det senaste är kanske inte alltid det bästa. Hur väljer man rätt digitala verktyg till sin organisation?

Läs mer