Hogia får utmärkelsen Karriärföretag för femte gången!

Hogia är ”Karriärföretag 2024” och därmed kvar i toppen bland Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Juryn uppmärksammar att Hogia erbjuder ”medarbetaren en arbetsmiljö där teknisk excellens och innovation är centrala element”, samt lyfter fram vår unika företagskultur, som gör att vi sticker ut ur mängden.

Att både innovation och företagskultur är områden som ligger i fokus för talanger inom tech bekräftas i ”Tech Talent Report” som Nexer släppte 2023. Dessa områden var båda topprankade när deltagarna fick identifiera områden som är avgörande för arbetsgivare att hantera inför 2030.

Hogia är ett IT-företag som på drygt 40 år har vuxit till en koncern med 30 bolag och 650 anställda. Produktutbudet täcker alltifrån ekonomi- och lönesystem till transportlösningar inom exempelvis logistik och kollektivtrafik, vilket innebär att man har ett brett perspektiv och är med och skapar ett smartare samhälle.

Hogia Signits utvecklingschef, Jonas Wenzel

– Att jobba på Hogia är som att vara en del av en startup, men utan investerare som flåsar dig i nacken. Vi har kraften av en stor organisation, men med flexibiliteten som finns i en liten organisation. Idag är vi ca 30 bolag under ett och samma tak, där det finns ett otroligt engagemang inom varje team och ett tydligt ägarskap över sin produkt och sitt produktområde. Det här skapar en kultur med människor som är väldigt drivna och engagerade i det vi gör. Vi har funnits sedan 80-talet, och de intäkter vi tjänar återinvesteras i organisationen för att främja entreprenörskap, innovation och långsiktig tillväxt.

Organisationsstrukturen med de många bolagen och småskaligheten är central för Hogias verksamhet och bidrar till att ansvar fördelas över många medarbetare. Det, i kombination med Hogia-gruppens bredd, skapar spännande möjligheter för medarbetarna att utvecklas och göra karriär, vilket det finns ett stort antal exempel på. 

Ett av dem är Hogias VD, Niklas Rönn:

– Möjligheterna till utveckling och att få ta ansvar finns här. Jag har genom åren haft roller som konsult, säljare, produktägare, bolagschef och affärsområdeschef. Själv var jag väldigt oerfaren när jag fick chansen att starta ett helt nytt bolag inom Hogia. Att man ger sin personal sådana möjligheter känns väldigt unikt. Vi ser att det är en del av vår framgång och vi är stolta och tacksamma över alla de fantastiska medarbetare som väljer att utvecklas hos och med oss.

Ulrica Björn, Hogias HR-chef, bekräftar företagets fokus:

– Vi är helt och hållet beroende av kompetensen hos våra medarbetare och arbetar kontinuerligt och hängivet för att fortsätta att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi är stolta över att vår starka kultur av kompetens och nytänkande inom IT och teknik uppmärksammas. Hos Hogia är kompetensutveckling och innovation hjärtat av vår arbetsmiljö, och det är fantastiskt att se hur det bidrar till att locka talanger som vill vara med och bidra till våra fortsatta framgångar.

Juryns motivering för utmärkelsen lyder:

Hogia är en arbetsgivare som präglas av en stark kultur av kompetens och nytänkande inom IT och teknik. Här erbjuds medarbetare en arbetsmiljö där teknisk excellens och innovation är centrala element. Du har möjlighet att vara en del av ett kompetent och engagerat team som tillsammans utvecklar framstående teknologiska lösningar. Med sin unika företagskultur sticker Hogia ut ur mängden.

 

Jonas Wenzel

Hogia Signits utvecklingschef

Jonas Wenzel

Hogia Signits utvecklingschef

Hållbarhet
Hållbart företagande för en hållbar omvärld
Hållbarhet
Hogia och Kivras gemensamma hållbarhetsarbete

Företagen inkluderar sitt samhällsengagemang i affären och kopplar en del av intäkterna till hållbarhetsprojekt.

Läs mer