Hogia utses till Karriärföretag 2022

För tredje året i rad utses it-företaget Hogia till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av organisationen Karriärföretagen. Hogia belönas för sitt hållbarhetsarbete och för att främja en öppen kultur med bra kommunikation mellan medarbetare och ledningen.

Varje år utser Karriärföretagen de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige för unga talanger. Bedömningen görs bland annat utifrån de karriär- och utvecklingsmöjligheter som företagen ger till dem som är nya på arbetsmarknaden. För tredje året i rad kan Hogia titulera sig som Karriärföretag. Juryn uppmärksammar bland annat Hogias hållbarhetsarbete, och motiverar utnämningen enligt följande:

”Hogia är ett modernt företag med attraktiva arbetsförhållanden och mycket att erbjuda. Här finns en öppen kultur och en bra kommunikation mellan medarbetarna och ledningen. Inte nog med det så har de ett tänkvärt hållbarhetsarbete. Hos Hogia får medarbetarna alla de verktyg som behövs för en fantastisk karriär och vi ser fram emot att följa Hogias utveckling i framtiden.”  

− Redan när företaget startade för över 40 år sedan var hållbarhet grundbulten i vår affärsidé, även om begreppet inte var etablerat då, säger Bert-Inge Hogsved, Hogias grundare och VD.

− Vi har aldrig haft externa investorer med kortsiktiga vinstintressen att ta hänsyn till. Vår affärsidé har istället kunnat bygga på långsiktighet. Genom att kontinuerligt återinvestera överskottet i verksamheten ger vi både våra kunder och våra medarbetare trygghet och de bästa förutsättningarna för att utvecklas, säger Bert-Inge Hogsved. 

Hogia utses till Karriärföretag 2022

Hogia är en företagsgrupp med 650 anställda fördelade på 30 operativa aktiebolag, vart och ett med en specifik branschinriktning.

− Vår breda organisation med ett stort antal chefer bidrar till att ansvar fördelas över många medarbetare. Det skapar spännande utvecklingsmöjligheter för den enskilde medarbetaren och de bästa förutsättningarna för en bra dialog mellan medarbetare och chefer, säger Ulrica Björn, Hogias HR-chef.

 Hållbarhet
Hållbart företagande för en hållbar omvärld
Hållbarhet
Hogia och Kivras gemensamma hållbarhetsarbete

Företagen inkluderar sitt samhällsengagemang i affären och kopplar en del av intäkterna till hållbarhetsprojekt.

Läs mer