Kompetensdagarna lön/HR 2020

2019 kom drygt 1000 deltagare på Kompetensdag lön/HR för att ta del av de senaste nyheterna. Förändringarna inom lön- och HR-området har varit många den senaste tiden och det är mycket att hålla reda på. 2020 utökar vi Kompetensdagsturnén med ytterligare två orter för att ännu fler ska ha möjlighet att följa med i den senaste utvecklingen. Varmt välkommen!

Aktuellt inom arbetsrätt och lön
Erik Douglasson och Sara Janson är två av Hogias mest rutinerade experter på HR-frågor och omtyckta kursledare. Som vanligt inleder de dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet. Den utökade föräldrapenningen, höjd pensionsålder, förändringar i LAS och hantering av friskvård är områden de kommer att beröra. De följer också upp hur det gått under ett år med AGI.

AD-domar och intressanta rättsfall
Arbetsrättsjuristen Fatima Hollander ger oss en genomgång av regelverk och vad som är viktigt att tänka på som arbetsgivare kopplat till intressanta och aktuella rättsfall från Arbetsdomstolen. I år blir fokus på rättigheter och skyldigheter under pågående anställning. Vad kan göra att en anställning upphör eller att en uppsägning blir ogiltig?

Lönebekännelser
2019 vann Micaela Olsson priset Payroll Consultant of the Year på Global Payroll Awards i Budapest. Med passion för lön och yrkesstolthet berättar hon om sin resa och det framgångsrecept som resulterat i den egna lönebyrån PayRule och Instagramsidan ”Lönebekännelser”.

Så uppstår ljuv musik 
Med symfoniorkesterns samspel som yrke delar dirigenten Kristofer Wåhlander med sig av hur han får 70-200 toppmusiker att vara bäst när det gäller. Han bjuder på en varm och inspirerande föreläsning där samspelet står i fokus och där den viktigaste ingrediensen för att ljuv musik ska uppstå är att behålla glöden i varje individ. 

 

Pris 2195:-


För information om nästa kurstillfälle kontakta oss


Kurslängd

1 dag 9:00-16:00

Erik Douglasson och Sara Janson


Erik Douglasson och Sara Janson har många års erfarenhet av konsultation och utbildning inom lön och HR och är mycket uppskattade föreläsare på användarträffar och seminarier. Erik arbetar som bolagschef för HR Systems, vilket är bolaget som utvecklar Hogias HR- och löneprodukter för de större kundsegmentet. Vidare är Erik bl a  Hogiagruppens representant i SRFs arbetsgrupp kring införandet av Arbetsgivardeklaration på individnivå i nära samarbete med Skatteverket. Sara jobbar som konsultchef samt utbildar blivande lönespecialister vid Yrkeshögskolan i Mölnlycke, där även Erik medverkar i ledningsgruppen för utbildningarna.

Fatima Hollander


Fatima Hollander har jobbat med arbetsrättsliga frågor sedan 2001 för såväl industri som tjänstesektorn. Sedan årsskiftet är hon arbetsrättsjurist på Visita, bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Innan dess har hon bland annat jobbat för IKEM, Almega och nu senast på RISE. Hon har även varit en mycket omtyckt föreläsare på tidigare års Kompetensdagar.

 

Micaela Olsson


Micaela Olsson har arbetat med lön i 10 år och är utbildad lönespecialist auktoriserad av SRF. Förutom sitt passionerade engagemang i den egna lönebyrån PayRule driver hon även den välbesökta Instagramsidan ”Lönebekännelser”.

Kristofer Wåhlander


Kristofer Wåhlander är en av Sveriges mest framgångsrika dirigenter och har arbetat med symfoniorkestrar över hela Europa. Parallellt med musiken är han en uppskattad inspiratör i ledarskap, motivation och utveckling.


 

Kristofer Wåhlander, erfaren dirigent, berättar om hur ljuv musik uppstår.