Varmt välkommen på 10-årsjubileum!

För tionde året i rad har vi nu glädjen att bjuda in till Hogias Kompetensdagar lön/HR 2021. Den här gången har våra populära Kompetensdagar blivit digitala så att du tryggt kan delta var du än befinner dig. Som vanligt bjuds du på matnyttig information, inspiration och senaste nytt inom området lön och HR. Efter stora lag- och regeländringar som GDPR, AGI och förändrad karenshantering har 2020 bjudit på andra utmaningar. Du får ta del av de senaste lagförslagen och regeländringarna och hur dessa påverkar ditt arbete nu och i framtiden. 

Aktuellt inom arbetsrätt och lön
Våra omtyckta kursledare och rutinerade HR-experter Erik Douglasson och Sara Janson inleder dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet. Vi bjuds bland annat på en genomgång av bestämmelserna kring korttidsarbete, förändringar i LAS och förslaget om en flexiblare sjukförsäkring.

Fokusområde – arbetsrätt
År 2020 innebar en hel del utmaningar för många verksamheter och vikten av snabba omställningar blev tydligt. Arbetsrättsjuristen Fatima Hollander kommer därför att fördjupa sig kring det området med fokus på begreppet tillräckliga kvalifikationer. En och annan intressant dom från AD kommer också belysas.

Framtidens löner – vart är vi på väg?
I år har vi även glädjen att presentera Zennie Sjölund från Srf Konsulterna som föreläsare på Kompetensdagarna. Hon kommer att ge oss inblick i trender i branschen och ett löneyrke i förändring. Vart är vi på väg och vad kommer att förväntas av oss i framtiden?

Inspirationsföreläsare: Lotta Nilsson
Vi avrundar dagen med aha-upplevelser, nya tankar och kloka insikter guidade av Lotta Nilsson som många av er har träffat på Kompetensdagarna 2016. Den här gången bjuder hon på en inspirerande föreläsning om de utmaningar vi har ställts inför den senaste tiden. Om hur man med glädje, energi och omsorg når så mycket längre och mår så mycket bättre.

Pris 2900:-


För information om nästa kurstillfälle kontakta oss


Målgrupp

Dagarna är helt teoretiska och vänder sig till dig som jobbar inom lön och HR oberoende av systemstöd.

 

Erik Douglasson och Sara Janson


Erik Douglasson och Sara Janson har många års erfarenhet av konsultation och utbildning inom lön och HR och är mycket uppskattade föreläsare på användarträffar och seminarier. Erik arbetar som bolagschef för HR Systems, vilket är bolaget som utvecklar Hogias HR- och löneprodukter för de större kundsegmenten. Vidare är Erik bl a  Hogiagruppens representant i Srfs arbetsgrupp – Lönsam – som arbetar med samverkansgrupper för förenklade lösningar för systemleverantörer med frågor som AGI och gemensam löneartsplan. Sara jobbar som konsultchef samt utbildar blivande lönespecialister vid yrkeshögskolor.

Fatima Hollander


Fatima Hollander har jobbat med arbetsrättsliga frågor sedan 2001 för såväl industri som tjänstesektorn. Sedan årsskiftet är hon arbetsrättsjurist på Visita, bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Innan dess har hon bland annat jobbat för IKEM, Almega och nu senast på RISE. Hon har även varit en mycket omtyckt föreläsare på tidigare års Kompetensdagar.

 

Fatima Hollander, en av föreläsarna på Hogias Kompetensdag Lön/HR

Zennie Sjölund


Sedan slutet av 90-talet har Zennie Sjölund arbetat med det mesta inom lön. De senaste åren har hon varit branschansvarig för lön på Srf Konsulterna, där hon drivs av nyfikenhet och en vilja att skapa bra förutsättningar för lönebranschen och de som jobbar i den.  

 

 

 

Zennie Sjölund, en av talarna på Hogias Kompetensdagar Lön/HR 2021

Lotta Nilsson


Entreprenören och tidigare deltidsbrandmannen, Lotta Nilsson, driver sedan 16 år tillbaka en stor träningsanläggning i Skärhamn. 2008 startade hon Tjörns Triathlon som blev en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar. Hon brinner för att hjälpa människor hitta ett aktivare och roligare liv. Bland annat samarbetar hon med Tjörns kommun i flera projekt som främjar folkhälsan – för att öka fysiska aktiviteter och motverka psykisk ohälsa och ensamhet. Hon är även med i kommunens POSOM-grupp som arbetar med krishantering.

Lotta Nilsson, inspirationstalare på Hogias Kompetensdagar Län/HR 2021