Hogias Kompetensdag Ekonomi 2024

Möt årets talare

Andreas Wallström

Prognoschef och chef för makroforskning i Sverige  Swedbank

Andreas har över 20 års erfarenhet inom makroekonomisk analys och har hunnit fördjupa sig i en mängd olika områden. Innan han började på Swedbank arbetade han bland annat på Finansdepartementet, EU-kommissionen och som chefsanalytiker på Nordea. För närvarande har Andreas rollen som prognoschef och chef för makroforskning i Sverige.

Makroekonomins påverkan på svenska företag

Makroekonomi har varit ett högaktuellt område de senaste åren och i år är inget undantag. Ränteutvecklingen följs med spänning och de ekonomiska effekterna analyseras. Med oss på årets Kompetensdag har vi Andreas Wallström från Swedbank. Han bjuder på en dagsfärsk inblick i det makroekonomiska läget och vilken påverkan det får på världens, landets och företagens ekonomi.  

Andreas Wallstrom, Swedbank

Hogias Kompetensdagar Ekonomi

Möt fler av årets experter

Mathias Petersson, Hogia

Mathias Petersson

Product Manager Ekonomi

Hogia

Ekonomispaningar

Från digitaliseringens inflytande på bokföringen till de senaste regeländringarna och teknologins roll i ekonomihanteringen. Med konkreta exempel och praktiska insikter, sållar Mathias Petersson bland nyheterna och bjuder på det som är viktigt och aktuellt just nu.

Läs mer
Elisabeth Salfjord och Maja Stenberg, Hogia

Elisabeth Salfjord och Maja Stenberg

Skatteexpert och Skattespecialist

Hogia

Skattenyheter

Vilka är skattenyheterna 2024? Hogias Skatteexperter håller dig uppdaterad på allt som är viktigt.

Läs mer
Günter Mårder

Günther Mårder

Investerare, rådgivare och styrelseproffs

Så blir ekonomiavdelningen en motor i utvecklingen av verksamheten

Günther vägleder oss genom några av kunskapspassen under dagen. I sin egen föreläsning ger han även perspektiv och kunskaper som tar sikte på att stärka dig i din roll som ekonom och beslutsfattare på ekonomiavdelningen.

Läs mer
Patrik Nilsson, Akavia

Patrik Nilsson

Samhällspolitisk chef

Akavia

AI-ekonomer och robot-controllers

Utvecklingen av AI rusar fram i snabb takt, och med det, stora effekter på våra jobb och vårt samhälle. Patrik djupdyker i generativ AI och den strukturomvandling som väntar – och till viss del redan är här. Han ger tips och tankar på hur det påverkar ekonomifunktionen och hur du som ekonom kan förbereda dig.

Läs mer
Mattias Berggren, föreläsare

Mattias Berggren

Sverigechef

ERA Group

Så vässar du din ekonomiska effektivitet

Inflation och räntehöjningar skapar ekonomiska utmaningar. Mattias Berggren, Sverigechef för ERA Group, med över 15 års erfarenhet av inköp och managementtjänster, delar sina tips för kostnadsbesparingar och framgångsrika förhandlingar på Hogias Kompetensdag Ekonomi.

Läs mer

Hogias Kompetensdagar Ekonomi