Hogias Kompetensdagar Ekonomi 2023

Möt årets talare

David Loid

Konsult och Föreläsare  Loid Consulting

David Loid arbetar som konsult och forskar i styrning av decentraliserade organisation och hur man effektivt kommunicerar ekonomisk information. Han är en mycket uppskattad föreläsare och har utbildat tusentals controllers och ekonomer. David är också aktiv styrelseordförande i fyra små industriföretag. 

Hur du når fram till icke-ekonomer

Förståelsen för ekonomi är oftast lägre än vad man tror. Även om man som ekonom förenklar och förtydligar, missar man ofta målet eftersom mottagaren har ett annat perspektiv än du. David Loid menar att ”Ekonomiska” är som ett helt eget språk, med begrepp och definitioner som många inte förstår. Han har gjort det till lite av sin mission att bygga bryggor mellan ekonomer och icke-ekonomer genom att definiera och förklara skillnader i synsätt. Under sin föreläsning reder han ut några av orsakerna till missförstånden och bjuder på nycklar till en ökad förståelse. 

 

David Loid, Loid

Hogias Kompetensdagar Ekonomi

Möt fler av årets talare

Andreas Wallström, Swedbank

Andreas Wallström

Prognoschef & Sverigechef Makroanalys

Swedbank

Makroekonomins påverkan på svenska företag

Andreas ger en dagsaktuell inblick i hur det makroekonomiska läget just nu påverkar världens, landets och företagens ekonomi.

Läs mer
Johan Javeus, SEB

Johan Javeus

Chefsstrateg

SEB

Makroekonomins påverkan på svenska företag

SEBs chefsstrateg Johan, analyserar det makroekonomiska läget och dess påverkan på världens, landets och företagens ekonomi.

Läs mer
Jonathan Bernelöv, Oxceed

Jonathan Bernelöv

Ekonomichef

Oxceed

Finansiella nyckeltal som tar pulsen på företaget

Vilka nyckeltal är relevanta för din organisation? Jonathan delar med sig av nyckeltal för ekonomiska analyser och välgrundade beslut.

Läs mer
Emma Nablin, BDO

Emma Nalbin

Auktoriserad Skatterådgivare

BDO

Skattenyheter

Vad händer på skatteområdet just nu och hur kommer årets budgetproposition påverka företagen? Det kommer Emma och Linnéa reda ut under sin föreläsning.

Läs mer
Pia Witte, Hogia

Pia Witte

Moderator

Hogia

Årets moderator

Med sin förmåga att kommunicera, skapa delaktighet och hitta drivkraft genom coachande ledarskap kommer Pia guida oss med varm hand genom årets Kompetensdagar Ekonomi.

Läs mer
Britt Hermansson, Hogia

Britt Andersson

Ekonomiexpert

Hogia

Ekonomispaningar

Vilka lagar, trender och faktorer påverkar ekonomifunktionens vardag och framtid?

Läs mer
Mari Hellblom, Föreläsare Kompetensdagarna

Mari Hellblom

Grundare och CEO

Easy To Trust

Hållbarhetsredovisning - hur gör man?

Medelstora och stora företag i Sverige behöver hållbarhetsrapportera, men långt fler ser vikten av att synliggöra det viktiga arbete man som företag gör på området.

Läs mer

Hogias Kompetensdagar Ekonomi