Hogias Kompetensdagar Ekonomi 2024

Möt årets talare

Mattias Berggren

Sverigechef  ERA Group

Mattias är Sverigechef för ERA Group, ett företag specialiserat på kostnadsminskning för alla typer av företag. Med en examen i Industriell Ekonomi och rötterna i Örnsköldsvik, har han nu sin bas i Stockholm. Över 15 års erfarenhet inom inköp och managementtjänster, har gjort Mattias till en expert på att leda företag mot stora kostnadsbesparingar inom bland annat betalningslösningar, säkerhet och leasingbilar.

Så vässar du din ekonomiska effektivitet

Inflation och räntehöjningar har de senaste åren bjudit på ekonomiska utmaningar och många ser över sina utgifter i jakten på kostnadsbesparingar. Det vet Mattias Berggren allt om. I sin roll som Sverigechef för ERA Group har han över 15 års erfarenhet av inköp och managementtjänster. På Hogias Kompetensdag Ekonomi tar han upp några områden med stor potential till besparingar och hjälper oss identifiera de bästa leverantörerna avseende både pris och kvalitet. Dessutom delar han med sig av konkreta tips för framgångsrika förhandlingar.

Mattias Berggren, föreläsare

Hogias Kompetensdagar Ekonomi

Möt fler av årets experter

Andreas Wallstrom, Swedbank

Andreas Wallström

Prognoschef och chef för makroforskning i Sverige

Swedbank

Makroekonomins påverkan på svenska företag

Andreas ger en dagsaktuell inblick i hur det makroekonomiska läget just nu påverkar världens, landets och företagens ekonomi.

Läs mer
Patrik Nilsson, Akavia

Patrik Nilsson

Samhällspolitisk chef

Akavia

AI-ekonomer och robot-controllers

Utvecklingen av AI rusar fram i snabb takt, och med det, stora effekter på våra jobb och vårt samhälle. Patrik djupdyker i generativ AI och den strukturomvandling som väntar – och till viss del redan är här. Han ger tips och tankar på hur det påverkar ekonomifunktionen och hur du som ekonom kan förbereda dig.

Läs mer
Elisabeth Salfjord, skatteexpert

Elisabeth Salfjord

Skatteexpert

Hogia

Skattenyheter

Vilka är skattenyheterna 2024? Hogias Skatteexperter håller dig uppdaterad på allt som är viktigt.

Läs mer
Maja Stenberg, Hogia

Maja Stenberg

Skattespecialist

Hogia

Skattenyheter

Vilka är skattenyheterna 2024? Hogias Skatteexperter håller dig uppdaterad på allt som är viktigt.

Läs mer
Günter Mårder

Günther Mårder

Investerare, rådgivare och styrelseproffs

Günther vägleder oss genom några av kunskapspassen under dagen. I sin egen föreläsning ger han även perspektiv och kunskaper som tar sikte på att stärka dig i din roll som ekonom och beslutsfattare på ekonomiavdelningen.

Läs mer
Mathias Petersson, Hogia

Mathias Petersson

Product Manager Ekonomi

Hogia

Ekonomispaningar

Från digitaliseringens inflytande på bokföringen till de senaste regeländringarna och teknologins roll i ekonomihanteringen. Med konkreta exempel och praktiska insikter, sållar Mathias Petersson bland nyheterna och bjuder på det som är viktigt och aktuellt just nu.

Läs mer

Hogias Kompetensdagar Ekonomi