Social kompetens är viktigt – att förstå kundens processer, vad de har för bekymmer och hur vi kan hjälpa dem i vardagen.
Joakim Abrahamson
Försäljningschef, Hogia Public Systems

Hallå där, vad gör du på dagarna egentligen? 
– Jag har jobbat med nyförsäljning på Hogia i nio år nu och haft rollen som försäljningschef i åtta och ett halvt av de åren. Det kan handla om allt ifrån att coacha och hjälpa mina kollegor, sitta i telefon och boka kundmöten till att vara ute på kundmöten.

Vad är det bästa med att jobba på Hogia?
– Kort pendlingsavstånd, haha! Nej, det är fantastiskt roligt. Bara möjligheten att få jobba med de här produkterna som vi gör. Det tycker jag är otroligt roligt och utmanande. Jag har varit på fem eller sex olika bolag i Hogia-gruppen och man blir aldrig mätt. 

Vad har du för personliga mål?
– När jag blivit en legendar på Hogia har jag lyckats. Det finns såklart alla möjligheter att uppnå mer, men det vore ännu roligare om man pratade om mig tio år efter jag slutat. Kommer ni ihåg vilken lycklig och fantastisk säljare han var?! 


Vilka egenskaper tycker du man ska ha för att jobba här?
– Uthållighet är bra. Man byter inte system så ofta så sälj- och köpprocessen är ganska lång. Lyhörd för kundens behov och önskemål. Självständig, självgående, ifrågasättande och kompetent. Så att det blir dynamik i arbetsgruppen. 


Var håller du hus när du inte arbetar?  
– I Kärna, utanför Kungälv där jag och familjen bor. Är väldigt sportintresserad och följer alltifrån Blåvitt och Div 6 till dotterns volleybollmatcher. Sitter också med i klubbens styrelse. Annars tillbringar jag mycket tid i bilen då jag har 100-150 resdagar om året.

 

 

Läs mer om några av våra yrkesroller


Joakim Abrahamson Joakim Abrahamson

Försäljningschef

Joakim Abrahamson

Läs mer
Joakim Abrahamson Joakim Abrahamson

Försäljningschef

Joakim Abrahamson

Läs mer