Dörren till Hogia - Originalet
Att tänka på när du skriver din ansökan
Här kommer några tips för dig!

CV
En grundregel är att ditt CV ska vara tydligt. Design och form i all ära, men det viktigaste är att vi enkelt ska kunna läsa oss till om din bakgrund matchar tjänsten vi rekryterar till. Vi läser ofta många CV:n och behöver därför kunna göra en snabb bedömning grundad på informationen i ditt CV.

Använd tydliga rubriker som exempelvis Utbildning, Arbetslivserfarenhet och Språkkunskaper. Tänk på att ditt CV ska vara lätt att läsa för någon som inte känner till något om företaget du arbetar på eller vad din nuvarande tjänst innebär.
 
Skriv dina senaste erfarenheter överst. Vi vill snabbt kunna få en uppfattning om vad du gör idag och därefter läsa om dina övriga erfarenheter i kronologisk ordning.

Ange tidsperioder för dina tjänster och skriv gärna en kort förklaring om det är något som sticker ut, exempelvis många korta anställningar eller tidsglapp. Kanske beror det på att du har arbetat som konsult eller varit föräldraledig? Tänk på att vi inte känner till det och att det inte alltid finns utrymme att ställa frågan.

Bild eller inte bild? Det är valfritt men vi tycker det är trevligt att se ett ansikte på den som söker.
 
Personligt brev
Skriv alltid ett personligt brev avsett för tjänsten du söker. Håll det kort och fokusera på att beskriva varför du söker dig till Hogia, och varför du passar bra för tjänsten. Dina erfarenheter framgår av ditt CV, så i brevet kan du trycka på de punkter som gör dig till en bra kandidat för oss.

Om du inte bor på pendlingsavstånd till Hogia idag, ange om du planerar att flytta närmare eller har någon anknytning till orten.
 
Till sist: Be gärna någon läsa igenom ditt CV och brev innan du skickar in din ansökan till oss, för att försäkra dig om att det inte finns något som är otydligt.

Är du osäker på hur ett CV och ett personligt brev ska se ut? Sök på internet – där finns många sajter som ger bra tips och exempel.