Lösningsarkitekt

Hogia Connect AB

Hogia Connect AB är ett bolag inom Hogia-gruppen vars fokusområde är att driva och hantera partnerskap och integrationer för våra programvaror inom framförallt ekonomi, HR men även andra områden. Vi är i dagsläget 10 personer och har som mål att växa och breddas inom området integrationer de närmsta åren

Just nu arbetar Hogia med nästa generations molnprodukter, Hogias största satsning på produktutveckling någonsin. En halv miljard avsätts för satsningen och 150 personer ska anställas de kommande åren. Kraven på produktutveckling och samordning av Hogiagruppens produkter blir allt större och i takt med att molntjänsterna och antalet inblandade personer blir fler. En av nycklarna i denna molnlösning är att kunna kommunicera via standardiserade integrationslösningar och APIer.

Hogia är Microsoftpartner sedan många år och våra utvecklingsmiljöer och driftmiljöer är i huvudsak Microsoftbaserade.

Din roll
I rollen som lösningsarkitekt kommer du att arbeta med befintliga integrationslösningar, men framför allt med att ta fram framtidens integrationslösningar. Utmaningen i rollen blir att översätta dagens behov till morgondagens lösning. Du kommer att ha daglig kontakt med kunder, leverantörer och andra Hogia-bolag. Du är med från det initiala skedet när behovet kartläggs till dess att lösningen levereras hos kund.

Är du vår nya kollega?
Vi tror att du arbetar som lösningsarkitekt, eller i en närliggande roll idag. Du har förståelse för såväl teknik som affärsnytta och har lätt för att skapa dig överblick över flöden i och mellan system.
Du har troligen en utbildning inom IT och en bakgrund inom utveckling, teknik, verksamhetskonsult eller systemarkitekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av integrationsstrategier, tekniska gränssnitt, systemkartor, och informationsmodeller.
Som person är du nyfiken och drivs av att lära dig nya tekniker och domäner. Du har förmågan att hämta in information och utifrån den skapa en kärnfull teknisk beskrivning av vad som ska göras, utifrån vad som är mest kommersiellt gångbart.
Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska och är bekväm i presentationssammanhang. 

Att arbeta hos oss
På Hogia Connect blir du en del i ett kompetent team med stora ambitioner. Vi står inför en spännande tid av tillväxt och du kommer att spela en nyckelroll i vår utveckling. På Hogia sitter vi i en härlig havsnära miljö och erbjuder många friskvårdsaktiviteter, där vi träffas över bolagsgränserna och gör saker tillsammans. Kanske är du intresserad av löpning och vill gå med i Hogia Running Club? Eller Yoga? Varför inte konstföreningen eller kören?

Om Hogia-gruppen

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2018-09-11
Sista ansökningsdag 2018-10-11
Kontakt Linda Falk, 0303-68893

Logga in och sök

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan