IT-Infrastrukturspecialist med fokus på Microsoft

Hogia Facility Management AB

Om oss 
Verksamhetsområde Infrastructure & Applications som är en del av Hogia Facility Management verkar för att förse Hogiakoncernens medarbetare med en säker och verksamhetsinriktad IT-funktion samt affärsstödjande interna IT-system. Det levereras tillsammans med kompletterande tjänster och med målsättningen att kunna erbjuda en service i världsklass. Vår vision är att hela tiden vara ”Steget Före”.

Vill du arbeta med it-drift i ett bolag med modern teknik och kunniga kollegor? Slår ditt hjärta lite extra för it-säkerhet och Microsoftprodukter? Här är tjänsten för dig! 


Om tjänsten 

Som IT-Infrastrukturspecialist ansvarar man för att delta i arbetet med att förse Hogiagruppen med klientdrift, applikationsdrift, kommunikation med ett genomsyrande högt säkerhetstänk.
Hogia har standardiserat sin plattform i huvudsak på Microsoft och förekommande tjänster är i Windowsmiljöer, Microsoft 365, Microsoft Azure, Active Directory, Microsoft Sentinel m.fl. Vi ligger i teknisk framkant och viljan och förmågan att lära sig nytt är självklara egenskaper.

Du har ett stort ansvar för att peka ut riktningen avseende utveckling/val av system, produkter och tjänster samt är delaktig i framtagandet av processer och rutiner. Du är analytisk, kan självständigt upptäcka, ringa in och lösa problem och utmaningar samt ser till att initiativ som lyfts fram och rekommenderas är väl genomtänkta och ändamålsenliga över tid. I rollen ansvarar man själv för att hålla sig mycket ajour med nya tekniker och visar ett stort intresse att ta till sig och utbilda sig inom nya relevanta områden. Du har ett strategiskt tänk och är rådgivande och stöttar upp verksamheten inom ditt specialistområde. 

Uppdraget är att tillsammans med sina kollegor samt i samarbete med andra avdelningar, driva arbetet med att leverera uttalade och väl definierade tjänster inom ansvarsområdet med hög kvalitet, drifttillgänglighet och servicekänsla baserat på upprättade tjänstebeskrivningar och SLA.

Driftgruppen arbetar intensivt med IT-säkerhetsfrågor och säkerställer löpande att den rådande IT-miljön uppfyller de krav som finns från verksamheten. Vidare kommer personen tillsammans med övriga driftgruppen att arbeta enligt de fastställda för rutiner och processer avseende drift och underhåll och ser till att installation, driftsättning och uppgradering genomförs. Beredskap ingår i tjänsten.


Är du vår nya kollega?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT alternativt en yrkesutbildning eller kunskap som kan bedömas likvärdigt. Du har arbetat ett par år som drifttekniker inom relevanta teknikområden och beskriver dig som  positiv, prestigelös, proaktiv och initiativrik, samt har ett brinnande intresse av hur teknik kan hjälpa verksamhet och slutanvändare. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska och är bekväm med att hålla presentationer.


Meriterande

- Erfarenhet av att arbeta med ITIL processer
- Kunskaper inom Nätverk, Storage, Backup, SQL

Låter detta som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Inför tillsättningen av denna tjänst kommer vi att genomföra bakgrundskontroll.


Vi erbjuder:

Kompetensutveckling & utbildning Utöver externa utbildningar har du möjlighet att avsätta tid varje vecka för din och teamets kompetensutveckling. Vi har gemensamma utbildningar, innovationsdagar och bjuder gärna in externa föreläsare. 

Flexibilitet hos oss finns möjlighet att jobba hemifrån några dagar i veckan. 

Välmående hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter och balans mellan jobb och fritid. Vi satsar på hälsa och erbjuder flertalet träningsaktiviteter. 

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2022-04-26
Sista ansökningsdag 2022-05-26
Kontakt Linda Falk, 0721412516

Logga in och sök

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan