Säkerhetsansvarig för mjukvaruutveckling i Hogias molnplattform

Hogia Infrastructure Products AB

– Är du den som täpper till hålen i våra ostskivor?

Hogia har redan satsat över en miljard på att bygga upp ett komponentbaserat ekosystem i molnet med siktet inställt på framtiden. Molnplattformen utgör infrastrukturgrunden i nästa generations lösningar från Hogia. Vill du ha en ledande säkerhetsroll och driva plattformen framåt? Infrastrukturteamet försörjer mer än 100 utvecklare i Hogia-gruppen med ny teknik, delade komponenter och ett kunskapsdrivet arbetssätt. Detta är ett drömjobb för dig som brinner för säkerhet inom systemutveckling!

 

Vi ser säkerhetsarbetet ungefär som lager på lager av ostskivor. Varje ostskiva representerar en strategi, teknik eller säkerhetsmekanism som vi applicerar på de tillgångar som vi vill skydda. Men alla vet ju att en ostskiva innehåller hål. Det är ju så det ska vara. Precis samma sak gäller säkerhetsarbetet. Det räcker inte med en enda åtgärd för ett komplett skydd. Vi måste ha många ostskivor för att helt täcka det som vi vill skydda. Ju fler ostskivor desto svårare att tränga igenom helt enkelt. Men det stannar inte där, för oavsett hur många ostskivor vi har lagt på så måste vi också ständigt vara förberedda på nya hot.

 

Molnplattformen Hogia Star är navet i vårt digitala ekosystem. Våra delade komponenter säkerställer kvalitet och säkerhet i absolut världsklass. 200 000 unika användare loggar in och arbetar med våra produkter i Hogia Star varje månad – långt många fler tar del av information kopplade till den. Plattformens över 300 standardkomponenter övervakas dygnet runt och den totala tillgängligheten är mycket nära 100 %. Hogia Stars infrastruktur och driftsmiljö är numera ISO 270001-certifierad. Det ger en stor trygghet i en värld av ständigt ökande informations- och säkerhetshot. Hogias nära samarbete med Microsoft säkerställer att plattformen vidareutvecklas enligt dagens best practices för SaaS-lösningar. Driften körs helt och hållet i Microsoft Azure.

 

Nya uppdateringar och förbättringar släpps varje dag genom en automatiserad och kvalitetssäkrad utvecklingsprocess (CI/CD). Genom Hogia Stars microservice-arkitektur blir det smidigt att koppla ihop Hogias egna lösningar samt andra leverantörers system. Via Star Academy kompetensutvecklas våra medarbetare i både plattformens teknik och arbetssätt. Det är så vi kombinerar Hogias långa erfarenhet med framtiden.

 

I rollen som säkerhetsansvarig förväntas du hålla dig uppdaterad gällande tekniker, verktyg och eventuella hot samt vilka skydd vi ska fokusera på. Ditt fokus är att de system som vi utvecklar ska bli ännu säkrare, och därför känner du dig hemma i en teknisk miljö. Du leder arbetet med riskanalys och säkerhetsutvärdering och kommer att ha ett nära samarbete med arkitekter och utvecklingsansvariga. Du kommer också att vara delaktig i olika samsynsforum inom säkerhet, identifiera sårbarheter, planera och genomföra penetrationstester och hotmodellering. Du förväntas även hålla utbildningar och presentationer inom ditt säkerhetsområde. Inte minst är du ett viktigt bollplank till våra chefer, säljare och utvecklingsteam. Du ges stora möjligheter att själv forma och påverka säkerhetsabetet i plattformen. Du är helt enkelt en person som hyvlar fler ostskivor och täpper till fler hål!

 

Är det dig vi söker?

Som person är du prestigelös, driven och ansvarstagande med eftergymnasial utbildning och minst 5 års erfarenhet inom IT. Du har antagligen jobbat med produktutveckling i en agil miljö, kanske som senior systemutvecklare, arkitekt eller i en ledarroll. Du har ett stort intresse för IT och IT-säkerhet och håller dig uppdaterad på utvecklingen inom området. För att lyckas i rollen behöver du vara både proaktiv och drivande samt tycka om att lära dig nya tekniska lösningar och verktyg. Då uppgifterna innebär mycket samverkan behöver du vara en duktig kommunikatör.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en kreativ och innovativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas vidare. Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Vi arbetar med löpnade urval. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-07-10

Logga in och sök

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan