Integrationsspecialist till Hogia Connect i Stenungsund

Hogia Connect AB

Integrationsspecialist till Hogia Connect

Hogia koncernen består av ett 30-tal bolag i samverkan och finns i Norden och Storbritannien. Ända sedan företaget grundades 1980 är det fortsatt familjeägt och där det råder en jämn könsfördelning bland Hogias medarbetare.

Hogia Connect har en central roll i samarbeten både internt inom koncernen men även externt mot partners för att kunna erbjuda integrationsmöjligheter.

Rollen som integrationsspecialist innebär problemlösning, test och felsökning och att vara baksupport till bolagen som utvecklare de olika Hogia applikationerna som sedan använder centrala tjänster och med specifikt fokus på den nya ISO20022 bankstandarden.

I det dagliga arbetet agerar du lösningsspecialist för arbetet runt den nya bankstandarden och i samarbete med produktägare identifierar nya önskemål som kravställes och noga prioriteras så att tjänsten förblir sammanhållen och att inte mängder av speciallösningar per bank eller kundcase uppstår.

Rollen innebär även att dokumentera och förmedla nyheter och information internt om förändringar och nödvändig utveckling i domänerna och hur förändringar kan påverka samt att kunna ge baksupportstöd när behov uppstår.

Rollen innebär på sikt att:

Samarbeta internt och ha dialog med Hogias produktbolag (utvecklare och produktägare för de olika Hogia applikationerna) som en rådgivande part och vägleda utvecklingsteamet och lösningsarkitekter. Sätta sig in i andra leverantörers produktbeskrivningar och kunna beskriva behov av utveckling/förändringar för lösningsarkitekter och utvecklingsteamet. Ge stöd åt våra produktbolag i våra integrationstjänster.

Bakgrund och profil

Personen har en bakgrund inom ekonomi. Genom tidigare erfarenhet har personen kunskap av att få olika system att prata med varandra via ex. webbaserade APIer och att kunna ge baksupport.

Personlighet

Connect bryter mycket ny mark där det ofta är första gången något görs därför är nyfikenhet, förändringsbenägenhet och entreprenöriella egenskaper viktiga.

Du är ansvarstagande, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt med kund- och partnerprojekt.

Du behöver ha en stor förmåga att lyssna/hämta in allas synpunkter för att sedan koka ned dem till en kärnfull beskrivning av vad som ska göras utifrån vad som är mest kommersiellt gångbart.

Du är en lösningsorienterad lagspelare med god förmåga att kommunicera lösningar med kollegor och kunder.

Kommunikativa egenskaper

Du ska känna dig bekväm i att nätverka och ta hjälp av andra för att komma framåt.

Du kommer att kommunicera med partners, kunder och leverantörer samt teamet vilket kräver en tydlig situationsanpassning.

Att vara duktig på att skriva är viktigt inom Hogia varför du bör känna att detta är naturligt sätt att kommunicera för dig.

Meriterande

Arbetat aktivt med integrationsfrågor

Projektledning

Kännedom om ISO 20022-formatet

 

Detta är i första hand ett konsultuppdrag (vikariat) t o m 2024-01-31 men kan ev. övergå till anställning. I den här rekryteringen samarbetar vi med Electus Rekrytering, klicka här för att komma till ansökan. 

 

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2022-09-22
Sista ansökningsdag 2022-10-14

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan