Marie Vassiliadis
2016-10-13

Engelskt rederi tecknar avtal med Hogia

Isle of Scilly Steamship Group (ISSG) erbjuder passagerartrafik och godstransporter mellan fastlandet och Scillyöarna, 45 kilometer utanför Storbritanniens sydvästkust. Förutom passagerar- och fraktfartyg har företaget också ett eget flygbolag, Skybus. Nu har ISSG tecknat avtal med Hogia om att införa BOOKIT, Hogias boknings- och biljettsystem.

Ögruppen Scillyöarna har endast 2 250 invånare men den unika naturen och de vita sandstränderna attraherar många turister.

– BOOKIT kommer att börja användas för bokning av fraktfärjan, passagerarfärjan och de åtta flygplanen.Det här är ett mycket spännande projekt för oss, inte minst för att det är första gången vi sysslar med flygtrafik.Vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt och nära samarbete med ISSG och arbetar redan nu med implementeringen, som kommer att driftsättas senare i år, säger Niclas Blomström, bolagschef för Hogia Ferry Systems.

– Vi hoppas på ett långt och givande samarbete med Hogia. Vi är övertygade om att BOOKIT kommer att ge oss möjlighet att effektivisera vår verksamhet, utöka vårt nuvarande utbud och förbättra kundupplevelsen märkbart, säger Robert Goldsmith, VD för ISSG.

Om Hogia Ferry Systems
Hogia Ferry Systems, ett företag inom Hogia-gruppen, levererar programvara för bokningssystem, avancerade system för passagerarinformation i realtid samt andra transportrelaterade lösningar, till färjebolag. Det handlar om lösningar som gör att färjebolagen kan förbättra sina kunders reseupplevelse, hela vägen från bokningen till ankomsten till slutdestinationen. Dessutom bidrar Hogia Ferry Systems IT-lösningar till att det behövs mindre personal för att sköta de olika tjänsterna. I stället kan personalen fokusera på att göra passagerarnas upplevelse så bra som det överhuvudtaget är möjligt.

Huvudprodukten – bokningssystemet BOOKIT – används av färjebolag i Europa, Nordamerika, Afrika, Asien och Australien.