”Med Hogia kommer du inte bli missnöjd – det går inte!”

Publicerad: 2023-11-30

Det är inte mer än några månader sedan Humphree övergick till HogiaLön Plus, men tankarna att byta lönesystem har funnits mycket längre än så. En viktig drivkraft bakom beslutet är Linda Kronstrand, som är redovisningsansvarig på företaget sedan tre år tillbaka. Linda arbetade med HogiaLön Plus på sin tidigare arbetsplats och ansträngde sig för att övertyga Humphree att överge sitt tidigare löneprogram till förmån för Hogia.

Humphree är ett globalt företag med bas i Göteborg. Bolaget specialiserar sig på utveckling och försäljning av trim- och stabiliseringssystem för båtar. Företaget etablerades 2002 och har idag ca 70 anställda.

Det är inte bara att jag känner mig trygg med Hogia. Jag är också övertygad om att det var ett klokt beslut för Humphree. HogiaLön Plus känns som en skräddarsydd lösning för företag i vår storlek. Allt finns samlat, det är enkelt att navigera och vid eventuella problem finns hjälpen alltid nära, förklarar Linda. 

Humphree har valt att hosta sin verksamhet i driftlösningen Hogia Cloud, vilket ger dem tillgång till alla funktioner direkt via webben. Det innebär också att de kan lämna över ansvaret för säkerhetsfrågor till Hogia och slippa kostnad och underhåll av egen server. 

Jag vill varmt rekommendera att använda en molnlösning såsom Hogia Cloud, det är magiskt! Smidigheten är den stora vinsten. Du har tillgång till allt var som helst, när som helst, och det funkar i princip alltid, betonar Linda.

Tiden jag lägger ner på löneprocessen har minskat betydligt sedan bytet – från en vecka till knappt två dagar!

Övergång i imponerande fart

Även om det dröjde för Humphree att fatta beslut om systembyte, gick själva processen väldigt snabbt. Avtalet med det tidigare löneprogrammet tog slut mitt i semesterperioden, vilket utgjorde en utmaning i att hinna slutföra övergången innan semestrarna drog igång.

Jag fick ett Excelark att fylla i med alla nödvändiga uppgifter för löneberedning. Trots att det var ett omfattande jobb tog det inte mer än någon vecka från att jag fick Excelfilen till att vi kunde köra ut julilönen. Det var väldigt intensivt arbete från båda sidor och inget jag rekommenderar, men det var vad situationen krävde och vi löste det tillsammans, berättar Linda.

Linda var medveten om att det var ett stort jobb, och blev därför överraskad över hur smidigt det gick. En anledning till den positiva upplevelsen var möjligheten att ha en dedikerad kontaktperson genom hela processen.

Innan vi satte igång fick jag en noggrann genomgång, men naturligtvis uppstår alltid frågor under arbetets gång. Det var verkligen tacksamt att ha en person att vända sig till för snabb respons och vägledning genom hela processen, beskriver Linda.

Några månader efter att den första lönen hade betalats ut, var det istället Hogia som tog initiativet att höra av sig till Humphree.

Nyligen kontaktade Hogia mig för att fråga hur det går för oss, eftersom de inte hört något från oss på ett tag. Det tycker jag är ett gott tecken – allting är så enkelt att vi inte behövt be om hjälp, konstaterar Linda.

Från manuell hantering till automatiska processer

En skillnad från tidigare är alla nödvändiga anslutningar integrerade i HogiaLön Plus, en oumbärlig finess som saknades i det tidigare lönesystemet. Tidigare manuell hantering av data är nu automatiserad och det enda som kvarstår är den slutliga kontrollen. Humphree har också lagt till en koppling för frånvarorapportering, vilket ersätter det tidigare manuella arbetet med att mata in data från varje anställds eget Excelark.

Även för de anställda har det blivit enklare, nu när de rapporterar direkt i telefonen eller datorn, och kan se sin lönespecifikation genom MyPayslip. Dessutom är lönespecifikationen tydligare eftersom vi får bestämma vilken information som ska vara synlig, poängterar Linda.

Den tid som Linda sparar på att slippa all manuell registrering använder hon istället till att utveckla och effektivisera processer. 

Tiden jag lägger ner på löneprocessen har minskat betydligt sedan bytet – från en vecka till knappt två dagar! Om någon är missnöjd med sitt nuvarande lönesystem finns det ingen anledning att tveka – med Hogia kommer du inte bli missnöjd. Det går inte, avslutar Linda nöjt.

Lönesystem
Heltäckande lönesystem för alla typer av verksamheter

Med Hogia får du ett lönesystem som är anpassat för din bransch och med kunnig support som sätter dig som användare i fokus.

Läs mer
Hogia MyPayslip
Skicka lönespecar digitalt
Driftlösning
Hogia Cloud tar hand om din IT-drift

Säkert, smidigt och hållbart - jobba i dina Hogiaprogram var och när du vill

Läs mer