Så loggar du in på Hogia MyPayslip

Använder ditt företag Hogia MyPayslip? Här hittar du en guide för att logga in och se dina lönespecifikationer. Du hittar även svar på vanligt förekommande frågor om MyPayslip längre ner på sidan.

Hogia MyPayslip ger dig möjlighet att läsa dina lönespecifikationer via webbläsaren i både datorn och mobiltelefonen.
MYPAYSLIP.HOGIA.SE

Så här kommer du igång: 

Du kan aktivera din inloggning till Hogia MyPayslip på två sätt: antingen genom att din administratör bjuder in dig så att du kan logga in med Mobilt BankID eller med e-post. Du kan också skapa ett eget konto med hjälp av Mobilt BankID.

 

Inloggning som ny användare till Hogia MyPayslip, via inbjudan från administratören.

 

Inloggning som ny användare till MyPayslip, via inbjudan från administratören 

När din administratör bjuder in dig till MyPayslip skickas ett e-postmeddelande till dig med instruktioner för hur du kommer igång. Genom att följa instruktionerna skapar du din personliga inloggning med Mobilt BankID eller HogiaID (e-postadress med lösenord), som du sedan använder för att logga in i MyPayslip. Om du redan har ett HogiaID, får du ett e-postmeddelande om att du är inbjuden och instruktioner om hur du loggar in i MyPayslip.

Inloggning som ny användare till MyPayslip när du själv skapar ditt konto 

Om ditt företag har en giltig licens för Hogia MyPayslip och dina uppgifter har förts över från lönesystemet kan du skapa din egna inloggning och logga in på mypayslip.hogia.se utan att ha fått en inbjudan från administratören. Klicka på "Starta BankID direkt" för inloggning med Mobilt BankID och följ instruktionerna.

Så här gör du för att spara ner MyPayslip som en webbapp eller skapa en genväg på din hemskärm i mobilen och på datorn.

För Android mobil och Windows desktop (Chrome, Edge):

 1. Starta din webbläsare i mobilen.
 2. Gå till inloggningssidan för Hogia MyPayslip: mypayslip.hogia.se.
 3. Klicka på Ladda ner på bannern längst ner på skärmen och klicka Installera, för att installera MyPayslip som en app.
 4. Nu ligger webbappen för MyPayslip på din hemskärm. Klicka på ikonen för att komma direkt till inloggningssidan i MyPayslip.

App-ikon Hogia MyPayslip

För genväg i iOS mobil (Safari):

 1. Starta din webbläsare i mobilen.
 2. Gå till inloggningssidan för Hogia MyPayslip: mypayslip.hogia.se.
 3. Tryck på ikonen längst ner i mitten för att öppna rullgardinsmenyn.

  Spara Hogia MyPayslip genväg på din hemskärm i mobilen
        
 4. Scrolla ner och välj "Lägg till på hemskärmen.”
 5. Ange namnet MyPayslip på genvägen och tryck på "Lägg till."
 6. Nu ligger ikonen för MyPayslip på din hemskärm. Klicka på ikonen för att komma direkt till inloggningssidan för MyPayslip.

Här kan du läsa vad som gäller för just din webbläsare:
Kom-igång med MyPayslip

Behöver du ytterligare hjälp med att komma igång, kontakta administratören hos din arbetsgivare.

FAQ

Det är upp till din arbetsgivare när i tid lönespecen publiceras. Kontakta din arbetsgivare för att få reda på när just din lön kommer att betalas ut.

Antingen så skickar din arbetsgivare ett inbjudningsmejl till din inkorg, eller så skapar du ett eget konto genom att logga in med Mobilt BankID i MyPayslip.

Beroende på vilken enhet och webbläsare du loggar in i MyPayslip med, så kan du spara MyPayslip som ett bokmärke eller ladda ner MyPayslip som en webb-app på din hemskärm. Här kan du läsa vad som gäller för just din webbläsare:
Kom-igång med MyPayslip

Ja, du kan se lönespecifikationer från flera arbetsgivare i MyPayslip under förutsättning att dina arbetsgivare har MyPayslip. Hur du ser dem varierar beroende på om du loggat in med BankID eller HogiaID (e-post och lösenord).

Har du loggat in med BankID – När du har loggat in med BankID kan du se lönespecifikationer från nuvarande och tidigare arbetsgivare. Detta oavsett om du sen loggar in med BankID eller HogiaID. Du växlar enkelt mellan dina arbetsgivare i företagsväljaren.

Företagsväljaren i Hogia MyPayslip


Har du loggat in med HogiaID – Då fungerar det på olika sätt beroende på vilken e-postadress som är registrerad hos arbetsgivaren.

Har du samma e-postadress registrerad hos alla arbetsgivare och loggar in i MyPayslip kan du byta arbetsgivare med hjälp av företagsväljaren längst upp i menyraden. När du trycker på företagsnamnet får du upp en lista över de arbetsgivare du fått lönespecifikationer ifrån och kan välja vilka du vill se.

Har du olika e-postadresser hos alla arbetsgivare behöver du logga ut och in i med de olika e-postadresserna i MyPayslip för att kunna växla mellan företagen och se dina lönespecifikationer.

Om företaget du jobbade på fortfarande använder MyPayslip kan du komma åt dina gamla lönespecar. Se svaret på frågan ovan.

Logga in på: mypayslip.hogia.se i din webbläsare. Klicka på Starta BankID direkt, och följ instruktionerna.

 

För att du ska kunna se dina lönespecar i MyPayslip så måste din arbetsgivare publicera dem. Om du inte ser några lönespecar kontakta din arbetsgivare.

Du ser de lönespecar som din arbetsgivare valt att publicera till MyPayslip.

När du har din lönespecifikation framför dig i MyPayslip, klickar du på knappen LADDA NER. Lönespecifikationen visas då som en PDF och lagras/sparas lokalt i mobilen eller på din dator. Har du MyPayslip på din dator kan du välja att spara ner och skriva ut din lönespec eller om du kan koppla din mobil till en skrivare kan du längst upp till höger välja Skriv ut. 

Kan du inte skriva ut direkt från mobilen har du möjlighet att skicka filen till din mejl för att sedan skriva ut den. Du gör så här:

Android
Klicka på LADDA NER och sök sedan reda på PDF-filen som sparades på din telefon. Du söker på namnet Lönespec, välj Dela och skicka sedan filen till dig själv med e-post eller för över den till andra lagringsmedia som finns på mobilen.

iPhone
När du har klickat på LADDA NER och fått upp lönespecen som en PDF-fil kan du direkt välja Dela och får då möjlighet att välja om du vill skicka lönespec som e-post eller att föra över den till andra lagringsmedia som finns på mobilen.

 1. Gå till: my.hogia.se
 2. Klicka på MITT HOGIAID under ditt användarid.
 3. Klicka på Byt e-postadress
 4. Ange lösenord, ny e-postadress, bekräfta e-postadress och klicka slutligen på knappen Ändra e-post. Din e-postadress till MyPayslip har ändrats.

Du kan beställa nytt lösenord genom att klicka på ”Jag behöver ett nytt lösenord” på inloggningssidan, anger önskad e-postadress och sedan följer instruktionerna som hjälper dig vidare.

Ja, både i din mobil och på datorn. Logga in på: mypayslip.hogia.se i din webbläsare. Klicka på Starta BankID direkt eller skriv in din e-post och lösenord, och följ instruktionerna.

Ja det kan du, om du använder Mobilt BankID som inloggningssätt. Företaget måste ha en giltig licens för MyPayslip och din löneadministratör måste ha fört över dig som anställd från löneprogrammet till MyHogia och Payslip (som är administratörens verktyg).

För att bjuda in dig själv, gör på följande sätt:

 1. Logga in på: mypayslip.hogia.se via din webbläsare.
 2. Klicka på Starta BankID direkt
 3. Starta BankID på din mobil och tryck på ”Skanna QR-kod. Eller tryck på knappen BankID på samma enhet.
 4. Legitimera dig med din säkerhetskod.
 5. Bekräfta din e-postadress och klicka på knappen "Fortsätt".
 6. Skriv in den 6 siffriga kod som skickats till din e-post och klicka på "Logga in".
 7. Nu kan du logga in med Mobilt BankID i MyPayslip och se din lönespecifikation.

Du har nu bjudit in dig själv till MyPayslip.

Ja, ett tag till, men Hogia kommer i stället att utveckla MyPayslip via webbläsaren för mobilen. I webbläsaren har du alltid den senaste versionen av MyPayslip och du slipper hålla på med krångliga uppdateringar i appen.

Ja, när du loggar in med BankID har du möjlighet att knyta en eller flera e-postadresser till din BankID-profil.

Relaterat

Hogia MyPayslip
Skicka lönespecar digitalt
KUNSKAP & INSPIRATION
Är det ok att skicka ut lönespecar via e-post?

Får man skicka ut lönspecar via e-post? Vi berättar mer vad du ska tänka på.

Läs mer