Fem fördelar med digital signering

Publicerad: 2021-09-13

Tillhör du dem som fortfarande signerar tidrapporter, fullmakter, utläggskvitton, kundavtal, policys, offerter, order, sekretessavtal, protokoll, med mera med bläckpenna? Vet du om att du kan signera alla dessa dokument och många fler digitalt? Det är mycket säkrare, det är juridiskt bindande och mer arkivbeständigt än vad en dyr bläckpenna någonsin kommer att vara. Hogias expert på digitala signeringslösningar, Martin Thulin, ger dig fem fördelar med digital signering.

Att vi måste bli mer miljömedvetna i vårt samhälle är en självklarhet idag och det kan finnas enkla sätt att minska sin miljöpåverkan snabbt. Att till exempel byta till en digital signeringslösning innebär färre utsläpp genom transporter och inte minst en enorm minskning av pappersförbrukning. Dessutom innebär det att du slipper lägga tid på att leta i pärmar efter gamla dokument och kanske du till och med kan använda ditt arkivutrymme till viktigare saker.

Hogias expert på digitala signeringslösningar, Martin Thulin, har många års erfarenhet av att effektivisera arbetet för företag genom nya smarta lösningar. Han berättar att Sveriges regering vill öka användandet av digitala signeringar och tillsatte därför en statlig utredning våren 2020. Hogia är involverade i arbetet kring utredningen och har fokus på att du alltid ska kunna vara trygg med att du använder en säker tjänst för dina digitala underskrifter. Martin konstaterar också att det finns många fördelar med digital signering, här ger han dig de fem främsta,

  1. Tryggt och säkert 
    När du skickar ett dokument för digital signering kan du alltid vara säker på att dokumentet kommer fram till rätt person och att ingen obehörig kan komma åt det.
  2. Sparar tid
    Med digital signering behöver du inte lägga tid på att distribuera eller leta upp rätt personer för att få dokumentet påskrivet. Alla som ska skriva under får det direkt och slipper vänta på långsam postgång.
  3. Ordning och reda
    Du får full kontroll på alla dina signeringsärenden. Det blir enkelt att hålla koll på vilka dokument som är färdigsignerade, vilka som inte är det och vem som inte har signerat. Alla färdigsignerade dokument sparas automatiskt och kan snabbt sökas fram igen.
  4. Minskad administration
    Signeringssystemet bevakar processen och gör jobbet för dig. Du behöver inte själv skicka påminnelser om att skriva på, systemet skickar ut påminnelser automatiskt. När alla har signerat slipper du också distribuera det färdigsignerade dokumentet till deltagarna, det sköter systemet åt dig.
  5. Molnbaserat
    De som ska skriva på ett dokument kan logga in via internet på en dator eller mobiltelefon och göra det när som helst, oavsett var i världen de befinner sig.
Hogia Signit
Säker digital signering - tryggt och effektivt
Kunskap & Inspiration
Prenumerera på våra nyhetsbrev

I våra nyhetsbrev delar vi med oss av vår erfarenhet och expertis och vi ger dig tips, råd, information och inspiration inom Ekonomi och HR.

Läs mer
KUNSKAP & INSPIRATION
Har du en säker signeringsprocess?

Martin Thulin på Hogia berättar om arbetet med att se till att signeringstjänster alltid uppfyller lagkraven.

Läs mer
KUNSKAP & INSPIRATION
Hur påverkas vi av digitaliseringen?

Hjärnforskaren Katarina Gospic berättar vad hur våra hjärnor och våra arbetssätt påverkas av den digitala stressen.

Läs mer