Hogia-loppet 2021

Välkomna till Hogia-loppet 2021

Den 18 september 2021 startar den tredje omgången av Hogia-loppet. Precis som förra året är deltagandet virtuellt och kostnadsfritt. Årets lopp bjuder på några spännande nyheter.

Hogia-loppet logo

Alla deltagare springer på samma dag, den 18 september, men du väljer själv tidpunkt och plats. Sträckan är den samma för alla, 6,8 km. 
Resultatet registreras individuellt, men i år finns det en möjlighet att delta som ett lag. En annan nyhet är att du kan använda en app för att registrera tiden och mäta sträckan med hjälp av GPS.

Loppet

Hogia-loppet är 6,8 km och du väljer själv var och i vilken terräng som ditt lopp utförs. Du väljer även hur du vill genomföra loppet. Spring, promenera, gå med stavar, ta med familjen, gå med hunden, det är upp till dig. 
Du kan välja att registrera din tid i appen RaceONE, som du får tillgång till när du anmäler dig. 
Alla som anmäler sig får en personlig nummerlapp som man kan skriva ut och fästa på tröjan. Har du tur vinner du priser i vår utlottning bland deltagarna.
Om du vill starta gemensamt har vi uppvärmning och nedräkning via vårt Facebook-event klockan 11 den 18 september.

Delta som ett lag

Det är extra roligt att göra saker tillsammans med andra och därför finns det i år en möjlighet att delta som ett lag. Kom överens med dina vänner, familjen, kollegor, klasskompisar eller varför inte hela idrottsföreningen?  Ni gör loppet på var sitt håll men tillsammans digitalt. Bestäm ett lagnamn som ni alla anger individuellt vid anmälan. Lagnamnet kommer att synas i anmälan, på nummerlappen och i startlistan.  Direkt efter loppet kan varje deltagare se resultatlistan med de individuella tiderna. Veckan efter loppet räknas lagens genomsnittstider ut, och finns med i Hogia-loppets AfterRace PM.

Hogia-loppet är i grunden ett individuellt motionslopp och även om du anger ett lagnamn så registrerar du din tid själv och får ett eget resultat.

Deltagare i Hogia-Loppet

Anmälan

Deltagandet är kostnadsfritt.
Anmäl dig här

Bekräftelse och information

Organisationen Challengize är medarrangör av Hogia-loppet. Efter din anmälan får du en bekräftelse via mail från dem. Två veckor innan loppet får du ytterligare information, bland annat hur du får din nummerlapp, hur du registrerar din tid och hur du ser resultatet. Har du frågor om ditt deltagande, kontakta info@challengize.com

Tidsregistrering

RaceONE är en app för att arrangera, delta och uppleva virtuella lopp i realtid. I appen får du automatiskt din tid registrerad direkt i resultatlistan. Du kan välja att bjuda in dina vänner att följa och peppa dig live under loppet. Att använda appen är valfritt. Det går även bra att registrera din tid manuellt i efterhand. Mer information om alternativen för tidsregistrering får du cirka två veckor innan loppet.

Startlistan

Inom kort kommer vi att lägga upp en länk till startlistan här. Tillsvidare kan du i RaceONE-appen se startlistan genom att söka efter Hogia-loppet 2021, och sedan klicka ’Visa fler deltagare’ lite längre ner.

Priser

Vi kommer att lotta ut priser bland dem som har en nummerlapp och som lägger ut bilder i samband med loppet. Tagga dina bilder med #hogialoppet och publicera dem senast den 18 september klockan 22 på Hogias Facebook-event. Tänk på att nummerlappen ska synas tydligt.


Digital tipspromenad

Gå gärna vår digitala tipspromenad och lär samtidigt känna Hogia-loppets originalbana. Promenera, cykla eller kanske jogga de 6,8 kilometrarna och det finns också en kortare runda på ca 3 km som viker av längs elljusspåret. Det finns både vuxenfrågor och barnfrågor vid varje stopp, så ta gärna med familjen. Du behöver endast mobilen och appen ”Walkabout”. I den följer du enkelt banan, med hjälp av karta och gps. Den visar var du ska besvara frågorna på rätt plats, och du kan välja att starta rundan var du vill längs vägen.

Walkabout app

Walkabout finns där appar finns. Välj anläggningen ”Hogia” och skriv ditt namn på ”Leaderboarden”. Vi kommer att försöka få kontakt med vinnaren för att dela ut pris, så håll utkik på Leaderboarden efteråt och här på hemsidan och vårt Facebook-event. Den som har flest rätt svar och närmast utslagsfrågan vinner och du har ända fram tills slutet av Hogia-loppdagen 18 september på dig att gå rundan ett varv.

Bansträckning Hogia-Loppet

 

Vår integritetspolicy