Hogialoppet 2023

Välkomna till Hogialoppet 2023

Lördagen den 16 september är det dags för den femte omgången av Hogialoppet. Det är öppet för alla att delta och det är helt kostnadsfritt. Välkommen att springa, jogga eller gå antingen ca 3,1 km eller ca 6,5 km i Stenungsund. Det kommer att finnas ett eventområde på Hogias parkering. Här sker start och målgång men även andra aktiviteter så som ett minilopp för barnen, tipspromenad och foodtrucks.

Hogia-loppet logo

Bansträckning

Hogialoppet finns i år i tre olika varianter:

Hogialoppet ca 6,5 km (Dam, Herr, Barn/Ungdom 0-16 år)
Starten går 11.30 och banan är ungefär 6,5 km lång. Den sträcker sig från Hogia, över Hallerna till Kyrkenorum och längs Ucklumsvägen tillbaka. Det finns en vätskestation efter ungefär 3 km där vi serverar sportdryck och vatten. Vid målgång finns vatten och frukt. 

Det är tillåtet att delta med barnvagn, hund, eller att gå med stavar. Alla är välkomna och det finns klasserna Dam, Herr och Ungdom/Barn 0-16 år att välja mellan.

Lilla Hogialoppet ca 3,1 km (Barn 0-12 år)
Lilla Hogialoppet är ett lopp för våra yngre löpare med spring i benen och starten sker 10.30. Banan är ca 3,1 km lång och sträcker sig från Hogia upp mot Hallerna och genom skogen på Nösnäs motionsslinga vidare mot Stenungsunds arena och tillbaka till Hogia igen. 

Många barn kanske upplever sin första start och målgång i Lilla Hogialoppet och vi hoppas kunna sprida löparglädje och inspirera till rörelse.

Flaggvakter finns längs med bansträckningen för att hjälpa deltagarna vid korsningar och vägskäl. I övrigt följer barnen en snitslad bana. Spring gärna med deltagande barn i loppet om du vill, och i fall du tror att de behöver stöd för att hitta rätt. Föräldrar är välkomna att springa med utan egen anmälan.

Miniloppet 
Miniloppet är ca 300 m. Här sker inget startskott utan barnen kan starta valfri tid längs en snitslad bana på eventområdet. Mindre barn kan springa ett varv. Större kan välja att tävla mot sig själva och springa så många varv de orkar. Godsaker finns till alla som deltar. 

  

Anmälan

Deltagandet är kostnadsfritt och anmälan är öppen fram till 12:00 fredagen den 15 september. Därefter finns det möjlighet att efteranmäla sig på plats under loppdagen och det finns då begränsat med nummerlappar. Efteranmälan kan göras 09:30-10:00 för Lilla Hogialoppet och 09:30-11:00 för Hogialoppet. Det går också bra att göra namnbyten och ta över annans plats om den ger sitt godkännande.

Anmäl dig till Hogialoppet 6,5 km här:
Dam » Herr »  Barn/ungdom (0-16 år) »

Anmäl dig till Lilla Hogialoppet 3,1 km här:

Barn (0-12 år) »

Inför din start

I Hogialoppet och i Lilla Hogialoppet startar alla samtidigt och ställer sig i startfållan på den plats man önskar. Det vore bra om du som har med dig stavarna, hunden eller barnvagnen ställer dig längre bak för att inte skapa trängsel när löpare springer förbi. Målgången är på eventområdet. Värm upp tillsammans med övriga deltagare och härliga ledare som peppar igång i startfållan. 

Uppvärmning inför Lilla Hogialoppet startar: 10:25

Uppvärmningen inför Hogialoppet startar: 11:25

Nummerlapp och tidtagning

Alla som deltar i loppet får en nummerlapp som hämtas ut på plats från 9:30. Kom i god tid innan loppet! Tidtagningen registreras digitalt med hjälp av ett tidtagningschip i nummerlappen. Tiden startar samtidigt för alla när startskottet går.

Resultatlistor

Efter loppet kommer du kunna se resultatlistan här »

Prisutdelning

Alla deltagare i Hogialoppet och Lilla Hogialoppet får medalj vid målgång och för de tre snabbaste i varje klass delas det ut pris. Några friskvårdsföretag från närområdet bidrar med fina priser som vi lottar ut bland alla deltagare. Alla startande har möjlighet till vinst vid prisutdelningen som startar 12:30. 

Omklädningsrum och toaletter

Det finns inga omklädningsrum, men du kan lämna in din väska under loppet i funktionärstältet. Vi ansvarar inte för värdesaker. Det kommer att finnas toaletter utomhus på eventområdet.

Eventområde med flera aktiviteter

På eventområdet för Hogialoppet finns flera aktiviteter som är utvalda för att åskådare och familjer ska ha roliga saker att göra i väntan på att loppdeltagarna kommer i mål. Det finns självklart tid både innan och efter loppet. Eventområdet är öppet 09:30-13:00. Det kommer att finnas barn/ungdomar från lokala idrottsföreningar som är med som funktionärer. De kommer i år ifrån Stenungsunds IF, Tjörns konståkningsklubb, Hakenäs HK, Orust FC och Stenungsunds Friidrott.

Tipspromenad
Runt på eventområdet sätts en bana ut med både vuxenfrågor och barnfrågor.

Mat/Fika/Kaffe
Ödsmålburgaren är på plats med sin foodtruck för matförsäljning. Fresch bjuder alla besökare på kaffe. Orust FC tjejlag säljer fika.

Friskvårdsföretag ställer ut

Hoppborg 

Ansiktsmålning

Överraskningar för barnen

Bansträckning

Hogialoppet:

Bansträckning Hogia-Loppet

Lilla Hogialoppet:

Hitta hit
Vi rekommenderar dig som har möjlighet att cykla eller gå till eventområdet. För dig som åker kollektivt är den närmaste busshållplatsen Nösnäs. Du som kommer med bil har viss möjlighet att parkera i anslutning till eventområdet eller vid Stenungsund Arena.  

Här kan du läsa om Hogias villkor och GDPR »