Hogialoppet 2024

Varmt välkommen till Hogialoppet 2024

Lördagen den 14 september är det dags för den sjätte omgången av Hogialoppet. Alla kan delta i loppet, oavsett om du vill springa, jogga eller gå, antingen ca 3,1 km eller ca 6,5 km i Stenungsund. Eventområdet på Hogias parkeringsplats rymmer såväl start som målgång samt en stor mängd andra aktiviteter så som ett minilopp för de minsta barnen, tipspromenad och foodtrucks.

Hogia-loppet logo

Bansträckningar

Hogialoppet ca 6,5 km (Dam, Herr, Barn/Ungdom 0–16 år)
Starten går 11.30 och banan är ungefär 6,5 km lång. Den sträcker sig från Hogia, över Hallerna till Kyrkenorum och längs Ucklumsvägen tillbaka. Det finns en vätskestation efter ungefär 3 km. Vid målgång finns vatten och frukt.

Det går bra att delta med barnvagn, hund, eller att gå med stavar. Alla är välkomna i någon av klasserna Dam, Herr och Ungdom/Barn 0–16 år.

Lilla Hogialoppet ca 3,1 km (Dam, Herr, Ungdom 13-16 år, Barn 0–12 år)
Lilla Hogialoppet är ett kortare lopp som startar 10.30. Banan är ca 3,1 km lång och sträcker sig från Hogia upp mot Hallerna och genom skogen på Nösnäs motionsslinga, vidare mot Stenungsunds arena och tillbaka till Hogia igen.

I Lilla Hogialoppet går det bra att delta med hund eller att gå med stavar. Ett kortare parti består av en stig och är därför inte helt barnvagnsvänligt.

Barn i Hogialoppet
Hogialoppen passar bra för vuxna, ungdomar och alla de yngre löpare som har mycket spring i benen. Många barn kanske upplever sin första start och målgång i Lilla Hogialoppet och vi hoppas kunna sprida löparglädje och inspirera till rörelse.

Flaggvakter finns längs med bansträckningen för att hjälpa deltagarna vid korsningar och vägskäl. I övrigt följer barnen en snitslad bana. Spring gärna med ditt barn ifall du tror att det behöver stöd för att hitta rätt.

Miniloppet 
Miniloppet är ca 300 m. Här sker inget startskott utan barnen kan starta valfri tid längs en snitslad bana på eventområdet. Mindre barn kan springa ett varv. Större kan välja att tävla mot sig själva och springa så många varv de orkar. Alla som deltar belönas med godsaker!

 

Delta i Hogialoppet den 14 september – en löparfest i Stenungsund! Spring, jogga eller gå med oss och upplev en dag full av glädje och gemenskap.

 

Anmälan

Deltagaravgiften är 100 kr för vuxna per anmälan till klasserna DAM och HERR. Dessa pengar går oavkortat till Majblomman som är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att minska barnfattigdomen i Sverige.

Hogia dubblar! För varje krona som betalas in som deltagaravgift bidrar Hogia med lika mycket. Allt för att gynna Majblommans fantastiska insatser i samhället.

Anmälan administreras av ArenaTime som också har hand om resultat och tidtagning vid loppet.

Anmäl dig här

Anmälan är öppen fram till kl 21.00, fredagen den 13 september.

Därefter finns det möjlighet att efteranmäla sig på plats under loppdagen men det finns då begränsat med nummerlappar. Efteranmälan kan göras kl 09.00–10.00 för Lilla Hogialoppet och kl 09.00–10.30 för Hogialoppet. 

Följ med i uppladdningen inför loppet och ange att du kommer på vårt Facebook-event »

Förhinder? Det går bra att göra namnbyten och ta över annans plats om denna ger sitt godkännande. För att göra detta kontaktar du info@arenatime.se. Det går också bra att göra på plats innan start.

Inför din start

Hogialoppet och Lilla Hogialoppet har olika starttider, men upplägget är detsamma: alla deltagare i respektive lopp startar samtidigt och ställer sig i startfållan på den plats de önskar. De som har med sig stavar, hundar eller barnvagnar ställer sig längre bak för att undvika trängsel när löpare springer förbi. Målgången är på eventområdet.

Värm upp tillsammans med övriga deltagare och härliga ledare som peppar igång i startfållan.

 • Uppvärmning inför Lilla Hogialoppet startar kl 10.25
 • Uppvärmningen inför Hogialoppet startar kl 11.25

Individuell tidtagning
Nytt för i år är att starttiden blir individuell. Tiden börjar därmed när deltagaren passerar startlinjen och slutar vid mållinjen. Tidtagningen registreras digitalt med hjälp av ett tidtagningschip i nummerlappen. 

Nummerlapp och tidtagning
Obligatorisk nummerlapp hämtas ut på plats från kl 9.00. Kom i god tid innan loppet!

Resultatlistor
Efter loppet kommer du kunna se resultatlistan här Resultat Hogialoppet 2024 »

Prisutdelning och utlottning av priser
Alla deltagare i Hogialoppet och Lilla Hogialoppet får medalj vid målgång. Till de tre snabbaste i varje klass i Hogialoppet delas det dessutom ut fina priser. Prisutdelningen startar kl 12.30. 

Ett antal generösa friskvårdsföretag från närområdet bidrar med fina priser som lottas ut bland alla deltagare. Alla startande har möjlighet till vinst i utlottningen som startar direkt efter prisutdelningen. 

Omklädningsrum och toaletter
Det finns inga omklädningsrum på området, men du kan under loppet lämna in din väska i funktionärstältet. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för värdesaker. Självklart finns toaletter utomhus på eventområdet.

Eventområde med flera aktiviteter

Åskådare och familjer som väntar på att loppdeltagare ska komma i mål har mycket roligt att sysselsätta sig med på eventområdet som är öppet kl 09.00–13.00.  

 • Tipspromenad
  Runt eventområdet finns en bana med både vuxen- och barnfrågor.
 • Mat/fika/kaffe
  Hungrig eller kaffesugen? På området finns foodtrucks med mat, fika och kaffe.
 • Friskvårdsföretag ställer ut
 • Överraskningar för barnen
  Utöver hoppborg och ansiktsmålning väntar fler kul överraskningar för barnen!

På plats finnas barn/ungdomar från lokala idrottsföreningar som är med som funktionärer.

Bansträckning

Hogialoppet

Bansträckning Hogia-Loppet

Lilla Hogialoppet

Hitta hit

Vi rekommenderar dig som har möjlighet att cykla eller gå till eventområdet. För dig som åker kollektivt är den närmaste busshållplatsen Nösnäs. Du som kommer med bil har viss möjlighet att parkera i anslutning till eventområdet eller vid Stenungsund Arena.

Här kan du läsa om Hogias villkor och GDPR »