Hogia-loppet 2022

Välkomna till Hogia-loppet 2022

Lördagen den 17 september klockan 11 startar den fjärde omgången av Hogia-loppet. Det är öppet för alla att delta och det är helt kostnadsfritt. Välkommen att springa, jogga eller gå en cirka 6,5 km lång bana i Stenungsund. Det finns möjlighet att delta som ett lag. Vill du hellre springa på en tid och plats som passar dig, går det bra att delta virtuellt. Det kommer att finnas ett eventområde på Hogias parkering. Här sker start och målgång men även andra aktiviteter så som ett minilopp för barnen, tipspromenad och foodtrucks.

Hogia-loppet logo

Bansträckning

Banan är ungefär 6,5 km lång och sträcker sig från Hogia, över Hallerna till Kyrkenorum och längs Ucklumsvägen tillbaka. Det finns en vätskestation efter ungefär 3 km där vi serverar Umaras sportdryck och vatten. Vid målgång serveras vatten och frukt. Det är tillåtet att delta med barnvagn, hund, eller att gå med stavar.

Bansträckning Hogia-Loppet

Delta virtuellt

Det går att delta i Hogia-loppet på distans. Då bestämmer du själv var och när du utför loppet under dagen den 17 september. Vill du starta samtidigt som det fysiska loppet bjuder Facebook-eventet in till uppvärmning och nedräkning klockan 11.

Delta som ett lag

Det är extra roligt att göra saker tillsammans med andra och därför finns det en möjlighet att delta som ett lag. Ett lag består av fyra deltagare. Ni bestämmer ett lagnamn, som ni alla anger individuellt vid anmälan. Tiden registreras per deltagare men ni får också ett gemensamt resultat för laget. Peppa varandra och bilda gärna lag med vänner, familjen, kollegor, klasskompisar eller idrottsföreningen. Det går att bilda lag både virtuellt och fysiskt, men det är inte möjligt att blanda deltagare från både det virtuella och det fysiska loppet.

Deltagare i Hogia-Loppet

Anmälan

Deltagandet är kostnadsfritt. Anmäl dig gärna innan den 15 september. Då får du i god tid en bekräftelse på ditt deltagande samt all praktisk information. 

För dig som bestämmer dig sent är anmälan öppen fram till den 17 september. Du kan även registrera dig på plats samma dag.

Hogia-loppet har ingen åldersgräns och barn är välkomna att anmäla sig i klasserna Dam och Herr. Om 6,5 km är för långt så finns vårt barnlopp på eventområdet att delta i och ingen anmälan behövs till det. Det finns också en ungdomsklass för de som är 12-16 år.

Anmäl dig här till det fysiska loppet:
Dam » Herr »  Ungdom (12 år-16 år) »

Anmäl dig här till det virtuella loppet:
Virtuellt lopp »

Nummerlapp och tidtagning

Alla som deltar i det fysiska loppet får en nummerlapp som hämtas ut på plats mellan 9.30 och 10.30. Tidtagningen registreras digitalt med hjälp av ett tidtagningschip i nummerlappen.

Du som deltar virtuellt får en personlig nummerlapp via mail som du själv skriver ut och fäster på tröjan. Du registrerar ditt lopp med hjälp av RaceONE-appen, antingen i realtid med appen igång under tiden du springer eller i efterhand manuellt. Information om hur du gör får du i samband med anmälan samt ett par dagar innan loppet.

RaceONE är en app för att arrangera, delta och uppleva virtuella lopp i realtid. I appen får du automatiskt din tid registrerad i resultatlistan. Du kan välja att bjuda in vänner att följa och peppa dig live under loppet.

Start- och resultatlistor

Här kan du se aktuell startlista för alla som har anmält sig till det fysiska loppet.

För det virtuella loppet kan du se startlistan i RaceONE-appen genom att söka efter Hogia-loppet Virtuellt 2022, och sedan klicka ’Visa fler deltagare’ lite längre ner.

Resultatlistan publiceras direkt efter loppet och den innehåller resultaten både från det fysiska och det digitala loppet. Du kan se både individuella tider och lagens sammanlagda tider.

Nedan visas resultaten att synas då deltagaren gått i mål:
Det virituella loppet

Det fysiska loppet

Prisutdelning i det fysiska loppet

Alla deltagare i det fysiska loppet får en medalj vid målgång. De tre snabbaste i varje klass får en plakett.

Utlottning av priser i det virtuella loppet

Priser kommer att lottas ut bland dem som deltar i det virtuella loppet. För att vara med i utlottningen ska du ta en bild på dig själv med nummerlappen väl synlig. Tagga din bild med #hogialoppet och publicera den senast den 17 september klockan 22 på Hogias Facebook-event.

Eventområde med flera aktiviteter

Nytt för i år är att vi satsat extra på eventområdet med fler aktiviteter som är utvalda för att åskådare och familjer ska ha roliga saker att göra i väntan på att loppdeltagarna kommer i mål. Det finns självklart tid både innan och efter loppet. Eventområdet är öppet kl 09:30-13.00.

Barnlopp – Här sker inget startskott utan barnen kan starta valfri tid. Rundan är ca 300 m. Mindre barn kan springa ett varv. Större kan välja att tävla mot sig själva och springa så många varv de orkar. Alla får medalj, godispåse, frukt och ballong.

Tipspromenad – Runt på eventområdet sätts en bana ut med både vuxenfrågor och barnfrågor. Inga priser delas ut men alla som deltar får en frukt.

Foodtrucks – Restaurang Boost kommer att ha två foodtrucks på plats för matförsäljning. Den ena serverar korv och den andra hamburgare, gyros och wokat ris. Fogarolli kommer med sin kaffemopped och säljer kaffe.

Ungdomar och barn från Tjörns Konståkningsklubb och Stenungsunds IF kommer att vara på plats som flaggvakter och stötta Hogia-loppets funktionärer

Omklädningsrum och toaletter

Det finns inga omklädningsrum, men du kan lämna in din väska under loppet i funktionärstältet. Vi ansvarar inte för värdesaker. Det kommer att finnas toaletter utomhus på eventområdet.

Hitta hit

Vi rekommenderar dig som har möjlighet att cykla eller gå till eventområdet. För dig som åker kollektivt är den närmaste busshållplatsen Nösnäs. Du som kommer med bil har viss möjlighet att parkera i anslutning till eventområdet eller vid Stenungsund Arena.

Här kan du läsa om GDPR.