Kompetensdagarna lön/HR 2019

Årets Kompetensdagar är över. Stort tack till alla deltagare och välkommen åter 2020. Datum kommer ut inom kort.

Förändringarna inom lön- och HR-området duggar tätt. Knappt hinner vi sätta oss in i hur GDPR påverkar vårt arbete förrän den nya arbetsgivardeklarationen på individnivå (AGI) ändrar våra rutiner. Det är just därför Kompetensdag lön/HR finns. Här samlar vi information om det senaste inom lön och HR. Så att du lättare ska kunna följa med i den senaste utvecklingen.

Aktuellt inom arbetsrätt och lön
Erik Douglasson och Sara Janson är två av Hogias mest rutinerade experter på HR-frågor och omtyckta kursledare. De inleder dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet. Nytt för 2019 är bland annat att arbetsgivardeklaration på individnivå införs för samtliga från och med 1 januari. Även nya regler för karensavdrag istället för karensdag införs från årsskiftet. 

AD-domar och intressanta rättsfall
I år är vi extra glada att kunna välkomna arbetsrättsjuristen Fatima Hollander tillbaka som föreläsare på Kompetensdag lön/HR. Under hennes föreläsning får vi en genomgång av regelverk och vad som är viktigt att tänka på som arbetsgivare kopplat till intressanta och aktuella rättsfall från Arbetsdomstolen. Hennes föreläsning kommer bland annat att beröra ämnen som diskriminering, semester, anställnings upphörande och lojalitet.

Nya dataskyddsförordningen i ett HR-perspektiv
Den nya dataskyddsförordningen trädde i kraft den 25 maj 2018 och innebar skärpta krav på arbetsgivarens hantering av anställdas och kandidaters personuppgifter. Under Emma Bädickers föreläsning får du en genomgång av vad som hänt sedan den 25 maj och vad bestämmelserna får för effekter för en arbetsgivare. Emma ger också praktiska tips och råd om hur anställdas personuppgifter ska hanteras i organisationen.

Tillsammans blir vi grymma
Hur kommer det sig att högpresterande seglartjejer har gäss som sina idoler? Hur får man ett team att samarbeta och vad krävs egentligen av en ledare? Det och mycket annat får vi veta under Anna Östlings inspirerande föreläsning. Hon tar med sig sina erfarenheter av att skapa ett högpresterande seglarteam och delar med sig av framgångsfaktorerna för att skapa ett team som verkligen vill, kan och vågar vinna.

Pris 2195:-


För information om nästa kurstillfälle kontakta oss


Erik Douglasson och Sara Janson


Erik Douglasson och Sara Janson har många års erfarenhet av konsultation och utbildning inom lön och HR och är mycket uppskattade föreläsare på användarträffar och seminarier. Erik arbetar som bolagschef för HR Systems, vilket är bolaget som utvecklar Hogias HR- och löneprodukter för de större kundsegmentet. Vidare är Erik bl a  Hogiagruppens representant i SRFs arbetsgrupp kring införandet av Arbetsgivardeklaration på individnivå i nära samarbete med Skatteverket. Sara jobbar som konsultchef samt utbildar blivande lönespecialister vid Yrkeshögskolan i Mölnlycke, där även Erik medverkar i ledningsgruppen för utbildningarna.

Fatima Hollander


Fatima Hollander har jobbat med arbetsrättsliga frågor sedan 2001 för såväl industri som tjänstesektorn. Sedan årsskiftet är hon arbetsrättsjurist på Visita, bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Innan dess har hon bland annat jobbat för IKEM, Almega och nu senast på RISE. Hon har även varit en mycket omtyckt föreläsare på tidigare års Kompetensdagar.

Emma Bädicker


Emma Bädicker är jurist på advokatfirman Delphi och är inriktad på arbetsrätt, personuppgiftsfrågor och tvistelösning. Emma arbetar särskilt med frågor som rör anställdas och kandidaters personuppgifter och bistår företag att anpassa sig till nya dataskyddsförordningen. 

 

 

Anna Östling


Med seglingen i livet sedan barnsben är Anna Östling nu rorsman och ledare i ett av världens främsta kvinnliga seglingtseam. Teamet har seglat OS, vunnit VM-Guld 2 gånger och nominerats till både Jerringpriset och Årets Lag på Svenska Idrottsgalan. Hör Annas berättelse om varför teamet älskar Gäss och hur de arbetat tillsammans för att bli världens bästa lag.