Välkommen på årets Lön- och HR-event 2022!

För 11:e året i rad bjuder vi in till Hogias välbesökta Kompetensdagar Lön/HR. Under en hel dag träffas vi, möter branschkollegor och lyssnar på kunniga och inspirerande föreläsare som guidar oss genom senaste nytt och det som är på gång inom Lön och HR. Vi går som vanligt igenom de senaste lagförslagen och regeländringarna och dess påverkan på ditt arbete – både nu och i framtiden.

Som avslutning på en faktafylld och matnyttig dag brukar vi också bjuda på energi, glädje och värdefulla insikter i form av en inspirationsföreläsning. Det gör vi även i år. Vem det blir den här gången avslöjar vi inom kort…

Aktuellt inom arbetsrätt och lön
Våra omtyckta kursledare och rutinerade HR-experter Erik Douglasson och Sara Janson inleder dagen med nyheter, lagförslag och utredningar inom arbetsrättsområdet. Den här gången förlänger vi deras pass då de också kommer att bjuda på information om hur man kan jobba hållbart med lön utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv.

Fokusområde – arbetsrätt 
Arbetsrättsjurist Fatima Hollander kommer att belysa några intressanta rättsfall från AD, i år med inriktning på sjukfrånvaro i samband med ej beviljad semester samt när en lönkorrigering kan ses som kvittning och vad som i så fall gäller. Genom kopplingen till rättspraxis får ni med er tips om vad som är bra att tänka på för att undvika eller hantera likande situationer.

Den nya bankstandarden – hur påverkar det lönerna?
Det har säkert inte undgått någon att det pågår ett bankgemensamt projekt för en ny betalningsinfrastruktur på den nordiska marknaden – P27 Nordic Payments. Vad innebär det för lönerna? Kan vi fortsätta använda kontonummer och när kommer förändringarna att börja införas? Lars-Åke Edenfeldt, Business Change Manager på Svenska Transformationsprogrammet, kommer att berätta om transformationen till den nya planerade betalningsinfrastrukturen. Han berör svensk betalningshistoria, bakgrunden till varför vi byter betalningsinfrastruktur, hur det kommer att gå till och framförallt hur detta påverkar oss alla och vad vi behöver göra för att förbereda oss. 

Pris 2500:- (ord.pris 2900:-)


Hogias Kompetensdag Lön/HR

Jönköping

2022-01-25

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Malmö

2022-01-26

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Göteborg

2022-01-27

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Karlstad

2022-02-01

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Stockholm

2022-02-02

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Digitalt

2022-02-08

Platser kvar

BOKA NU!

Hogias Kompetensdag Lön/HR

Stockholm

2022-02-10

Platser kvar

BOKA NU!

Jönköping

1 dag, 2022-01-25

BOKA NU!
Platser kvar

Malmö

1 dag, 2022-01-26

BOKA NU!
Platser kvar

Göteborg

1 dag, 2022-01-27

BOKA NU!
Platser kvar

Karlstad

1 dag, 2022-02-01

BOKA NU!
Platser kvar

Stockholm

1 dag, 2022-02-02

BOKA NU!
Platser kvar

Digitalt

1 dag, 2022-02-08

BOKA NU!
Platser kvar

Stockholm

1 dag, 2022-02-10

BOKA NU!
Platser kvar

Målgrupp

Dagarna är helt teoretiska och vänder sig till dig med intresse för aktuella löne- och HR-frågor oberoende av systemstöd.

COVID-19

Så här tryggar vi din säkerhet på våra utbildningar och event »

Erik Douglasson och Sara Janson


Erik Douglasson och Sara Janson har många års erfarenhet av konsultation och utbildning inom lön och HR och är mycket uppskattade föreläsare på användarträffar och seminarier. Erik arbetar som bolagschef för HR Systems, vilket är bolaget som utvecklar Hogias HR- och löneprodukter. Vidare är Erik bl a  Hogiagruppens representant i Srf Konsulternas arbetsgrupp – Lönsam – som består av systemleverantörer som arbetar för förenklingar inom löneområdet  gentemot myndigheter och organisationer. Sara jobbar som konsultchef samt utbildar blivande lönespecialister vid yrkeshögskolor.

Erik Douglasson och Sara Jansson, Hogias löne- och HR-experter som talar på Hogias Kompetensdag Lön/HR

Fatima Hollander


Fatima Hollander har jobbat med arbetsrättsliga frågor sedan 2001 för såväl industri som tjänstesektorn. Sedan ett par år tillbaka är hon arbetsrättsjurist på Visita, bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Innan dess har hon bland annat jobbat för IKEM, Almega och som förhandlingschef hos RISE. Hon har även varit en mycket omtyckt föreläsare på tidigare års Kompetensdagar.

Fatima Hollander, en av föreläsarna på Hogias Kompetensdag Lön/HR

Lars-Erik Edenfeldt


Lars-Åke Edenfeldt har mångårig erfarenhet av betalningar i Sverige såväl som internationellt, bland annat från ledande positioner inom Postgirot, Bankgirot och Danske Bank och de senaste åren som konsult. Han har arbetat med frågeställningar kopplat till den nya betalningsinfrastrukturen sedan 2012 och med planeringen av transformationen till denna sedan 2017.

Lars-Åke Edenfeldt, populär föreläsare på Hogias Kompetensdagar

Christian Carlsson


Christian är en mycket uppskattad lärare och HR-konsult som har arbetat på Hogia HR Consulting under flera år. Du träffar honom på många av Hogia Institutets utbildningar i Göteborg eller digitalt. De senaste åren har han även varit moderator på Hogias Kompetensdagar Lön/HR runt om i landet och så även i år. Christian är dagens moderator och kommer med van hand att guida er genom dagen.

Christian Carlsson, Hogia