Marie Vassiliadis
2021-05-03

Ystad Hamn digitaliserar verksamheten med stöd av Hogias system

Hogia levererar terminalsystem till Ystad Hamn

Ystad Hamn är Sveriges tredje största hamn för färjepassagerare och landets femte största när det gäller lastfordon. Hamnen hanterar årligen över två miljoner passagerare och 300 000 lastbilar och trailers. Hogia levererar nu ett terminalsystem som kommer att digitalisera hamnens administrativa och operationella arbete.

– Vår verksamhet växer, med stadigt ökande volymer av gods, lastfordon och passagerare. Vi behöver ett system som säkerställer en hög kvalitet och därigenom ökad trygghet för våra kunder och deras kunder, säger Björn Boström, VD på Ystad Hamn. 

Björn Boström, VD på Ystad Hamn
Björn Boström, VD på Ystad Hamn.

Hogias terminalsystem kommer också att fungera som ett informationsnav i kommunikationen mellan hamnen och deras kunder vilket både förenklar och sparar viktig tid i det dagliga arbetet.

– I dag kan vi följa upp våra volymer månadsvis med hjälp av statistik från rederierna. Med Hogias terminalsystem har vi större möjlighet att kontinuerligt följa upp dessa volymer och att utifrån dem planera vår verksamhet mer dynamiskt, avslutar Björn Boström. 

– Det här är början på samarbetet med Ystad Hamn och vi ser fram emot att få vara en del av deras tillväxt och digitaliseringsresa, säger Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems.

För mer information är du välkommen att kontakta Mathias Lindell, Bolagschef på Hogia Terminal Systems. Telefon 0703-91 60 92.

Terminal
En automatiserad vardag
NYHETER
Uddevalla Hamn köper terminalsystem

Hogias terminalsystem ska förenkla och effektivisera lagerhanteringen för Uddevalla Hamn.

Läs mer
Nyheter
Hogia hanterar godsflöden i Södertälje Hamn

Hogia lanserar app för hantering av godsflöden till Södertälje Hamn. Applikationen ger Hogias kunder möjlighet till digitalisering och automation.

Läs mer
Nyheter
Effektivare inpasseringssystem i Trelleborgs Hamn

I ett projekt tillsammans med Hogia har hamnen infört en helautomatisk gate-in lösning för den befintliga hamninfarten.

Läs mer
KUNDER
Eskilstuna Kombiterminal blir digitala med Hogia

Eskilstuna Kombiterminal sparar mycket tid och pengar när verksamheten digitaliseras.

Läs mer