”Att kunna bygga moderna IT-tjänster som löser människors vardagsproblem känns bra i magen”

Genom att vi har moderna verktyg, vass kompetens och långsiktighet i allt vi gör, kan vi bygga smarta lösningar som gör enorm skillnad för många användare, konstaterar Joakim Bick, utvecklingsansvarig på Hogiabolaget Connect.

Joakim Bick

Hogia satsar nu stort på att bygga moderna integrationer som knyter ihop affärssystem och underlättar för användarna. Utvecklarna arbetar i tighta team med modern teknik-stack och bra verktyg för att bland annat skapa nya standardgränssnitt och API:er.

Modern teknik och stark ekonomi

Joakim Bick arbetar som utvecklingsansvarig på Hogiabolaget Connect, Han berättar att eftersom Hogia har verktygen, långsiktigheten och den ekonomiska stabiliteten, finns det stora möjligheter att bygga produkter som gör enorm skillnad för många användare.

– Vi har bra stöd för modern arkitektur i vår molnplattform, Hogia Star, med mikrotjänster och domändriven design. Microsoft-stacken med .Net Core, Typescript, DevOps och drift i Azure ger mycket gratis och vi kan fokusera på att bygga bra produkter. När vi byggde vår signeringstjänst, Signit, såg vi snabbt resultat och hur mycket tid det sparade för våra användare. Man vet ju själv hur frustrerande det är med långsamma och dåliga system. Nu byggde vi en tjänst som sparade flera timmar i veckan för våra kunder. Det är coolt.

I en stor organisation som Hogia kan man alltid nätverka med olika människor i olika roller och snabbt få input eller hjälp av de personer som har spetskunskapen man behöver. Det finns också en trygghet i att projekten rullar på då det är många som arbetar tillsammans. Joakim berättar att om han vill göra en ändring i en produkt så bygger teamet den snabbt och kunden kan ibland testa redan samma dag.

– I vår verksamhet finns till exempel lönekonsulter som hjälper oss att förstå kundernas vardag. Det gör att vi får inblick i deras arbete så att vi kan koppla ihop rätt saker. Eftersom vi arbetar i mindre team så går det också ganska fort och det är enkelt att testa nya vägar och idéer för att hitta den bästa lösningen.


Karriärföretag 2022

Det lilla entreprenörsbolaget med det stora bolagets muskler

Joakim läste till civilingenjör i mjukvaruutveckling på Chalmers. Att kunna skapa smarta lösningar har alltid varit hans stora grej och tidigare har han jobbat på start-up bolag där han var en av två utvecklare. Där fick han hantera bokstavligt talat allt.

– När man avslutar sin teoretiska utbildning har man verktygen men man har ännu inte hantverkskänslan. Utveckling är ett kreativt arbete och det kan vara svårt innan man har byggt upp sin erfarenhet. För mig var ett start-up bolag en perfekt första arbetsplats som gav mig mycket erfarenhet att ta med mig i arbetslivet.

Här på Hogia får jag ”work-life-balance”.
- Joakim Bick

Efter sex år av högt tempo och crunches ville Joakim ha en stabilare tillvaro och sökte sig till Stenungsund och Hogia.

– För mig passade det perfekt att åka norrut från Göteborg, slippa bilköerna, jobba med det jag tycker allra mest om och samtidigt få utlopp för min kreativitet och mitt teknikintresse. Här på Hogia får jag ”work-life-balance”. Nu när jag jobbar remote börjar arbetsdagen när jag loggar in på datorn på morgonen och slutar när jag loggar ut på eftermiddagen. Jag jobbar på jobbet, är ledig när jag är ledig och kan spendera fritiden tillsammans med min familj.

Joakim beskriver den generella känslan på Hogia som mysig och lite folklig och han ser stora fördelar i att vara en del av ett mindre bolag som tillhör det större bolaget.

– Vi är vårt eget entreprenörsbolag, med våra egna mål och vårt eget familjära team som skapar något tillsammans och som satsar långsiktigt och fullt ut på det vi gör. Vårt team består av coola nördar som gillar att skämta och som gärna samarbetar med varandra. Teamwork, högt i tak, stabilitet och långsiktighet är tillsammans med bra balans och struktur, det som gör att vi kan skapa de bästa businessprodukterna som gör skillnad för våra användare.

Ali Issa
Utvecklingschef
Louise Kling
Supportansvarig