It-specialist som vill arbeta med installation, drift och integrationer

Hogia Public Transport Systems AB

Hogia är en av de ledande aktörerna inom kollektivtrafiken och har idag en unik position på marknaden som leverantör av prestandakritiska, komplexa realtidssystem. 1,5 miljarder resor med kollektivtrafiken i Norden görs varje år med reseinformation från Hogias informationssystem. Hogias kommunikations och integrationsplattform säkerställer en exakt, konsekvent och harmoniserad syn på verksamheten som täcker behoven före, under och efter varje resa. För alla inblandade.

Vi på Hogia Public Transport Systems växer och ska nu utöka vårt team. Är du en IT-specialist och har erfarenhet av installation, drift och integrationer, då är det dig vi söker.

 

Arbetsuppgifter

Våra kunder består av trafikhuvudmän och operatörer, där vi sköter om deras servermiljöer och programvaror. Rollen innebär installationer, uppsättning, felsökning som ingår i det dagliga arbetet.  Som konsult kommer du vara en kugge i de olika driftsättningsprojekten både on Prem och i Azure där du är den tekniska resursen som planerar och utför implementation / driftsättningen med hjälp av projektledare.

Vi har en nära relation till våra kunder och arbetar dagligen via Remote Desktop i kundernas miljöer. Våra arbetsdagar är varierande och utmanande, och involverar allt från uppgraderingar av tjänster, konfigurering och integrationer till felsökning och analyser. Under felsökning sker mycket av arbetet i MS SQL. Vi tar även initiativet att framställa rekommendationer om hur systemet kan nyttjas på bästa sätt. Vi tar fram utbildningsmaterial samt håller utbildningar.

Att förstå och kunna undervisa i våra produkter är inte bara en del av jobbet – det är en nödvändighet. Vi tror på att dela med oss av vår kunskap både digitalt och personligen hos kunden. Din uppgift kommer också bestå av att hålla utbildningar i våra produkter. Hos oss finns även goda möjligheter att utvecklas, kanske vill du på sikt ta ett större ansvar eller växa kunskapsmässigt inom avancerad felsökning, SQL Server eller som produktspecialist?!

 

Är du vår nya kollega?

Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet. Det viktigaste för oss är dock att du har ett gediget tekniskt intresse och en stor nyfikenhet kring nya tekniker. Om du därtill har dokumenterad erfarenhet av felsökning och tekniskt analysarbete, gärna inom driftsättning av olika tekniska lösningar, så är det mycket meriterande. Då våra kunder verkar inom kollektivtrafiken så är det ett plus om du har erfarenhet ifrån det eller annat transportområde.

Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper inom Windows Operativ, SQL Server, Nätverk och driftsäkerhet. Kunskaper inom Azure och AWS är meriterande. Som konsult/driftsättare arbetar du ofta i våra kunders produktionsmiljöer, vilket innebär att du behöver vara noggrann, strukturerad och med service i fokus, driver uppdrag i relation till kunder, medarbetare och andra grupper inom bolaget. För oss är en god teamkänsla avgörande och vi stöttar dagligen varandra i olika uppdrag. Då daglig kontakt med kunder sker via mail och/eller telefon krävs mycket god förmåga att kommunicera i så väl tal som skrift på svenska och engelska.

 

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT-system
  • Goda kunskaper av Microsoft servermiljöer med olika typer av installationer och uppsättning av applikationer och tjänster.
  • Väl bekant med brandväggsöppningar, AD grupper, DNS uppsättning och klustring av miljöer
  • Kunskaper inom AZURE och AWS är meriterande men inget krav
  • MS SQL server

Vem är du?

Vår främsta prioritet är ditt gedigna tekniska intresse och nyfikenhet för nya teknologier. Om du dessutom kan visa dokumenterad erfarenhet av felsökning och teknisk analys, särskilt inom driftsättning av olika tekniska lösningar, är det mycket meriterande. Har du erfarenhet från kollektivtrafiken eller andra transportområden är det också en fördel. 

För att lyckas i den här rollen ser vi att du:

  • Kan kommunicera i så väl tal som i skrift på svenska och engelska
  • Är stresstålig 
  • Lagspelare
  • Är strukturerad i ditt arbete
  • Har ett stort intresse och nyfikenhet av teknik och viljan att lära nytt

 

Varför Hogia?

På Hogia arbetar vi agilt och erbjuder stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att prova nya saker. För oss är det viktigt att du utmanas, trivs och mår bra på jobbet! Vi satsar på hälsa och erbjuder flertalet träningsaktiviteter, fina förmåner och möjlighet att jobba hemifrån ett par dagar i veckan om du har behov av det. 

Låter detta intressant? Vi genomför löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

 

Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre löne- och bokföringsprogram för småföretagaren till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, godsterminaler, revisionsbyråer och fastighetsbolag. I Hogiagruppen finns 30 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Publicerat 2024-03-01
Sista ansökningsdag 2024-04-15
Kontakt Jonna Alexandersson, 0303-725635

Sök jobbet

Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan