Hogia Moveit

Ta den kortaste vägen från order till färdig faktura.

Med Hogia Moveit blir hela ditt arbetsflöde digitalt; från orderplanering till signering och fakturering.

Inga fler transportsedlar

Med Moveit sköter du planeringen via webben och dina chaufförer rapporterar enkelt via en mycket lättanvänd app – så att du kan fakturera direkt efter granskning. Du sparar tid och får ett bättre kassaflöde.

Så här fungerar Moveit

Så här fungerar Moveit

Så här fungerar Moveit

Vill du veta mer om Moveit? Boka en demo.

Vi visar dig Moveit direkt på din dator, samtidigt som du pratar med oss i telefon.

Transportplanering via webben

Fakturera oftare och missa inga intäkter

Enkel och flexibel att använda

Moveit är webbaserat – du arbetar med planering där du vill och chauffören rapporterar via appen där de vill. 

Du är alltså inte bunden till en specifik dator eller plats. Jobba från kontoret, hemifrån eller direkt från fältet på den enhet du har tillgång till. Skicka order till personer, fordon eller maskiner – eller lägg upp i en arbetsgrupp där chaufförer och maskinister kan plocka order när det passar.

Chaufförer och maskinister rapporterar via appen, som fungerar fint i såväl mobil som surfplatta. Appen finns för både iOS och Android. Även dina inhyrda och underåkare kan återrapportera via Moveit.

Moveit sammanställer ett fakturaunderlag så du behöver bara granska underlaget och skicka fakturan. 

Prislistor och beräkning sker i Moveit och fakturaunderlaget går automatiskt över till ekonomisystemet, så att du kan fakturera direkt och få ett bättre kassaflöde. Bestäm dina egna inställningar; hur ofta du vill fakturera och om du vill fakturera per kund, projekt eller order. 

Moveit eliminerar svårtydda, sent inlämnade eller borttappade transportsedlar. Inga fler papper att sortera in i pärmar, och det där med att mata in uppgifter i ekonomisystemet är ett minne blott. Moveit kan kopplas till de flesta ekonomisystem, så inga fler manuella fakturor alltså. Tänk vad mycket tid du sparar!

Om du kan använda Bank-id så kan du också använda Moveit-appen, så enkel är den att förstå.

Dina medarbetare kan både ta emot och skapa order direkt i appen. Alla som har tillgång till appen ser varje förändring i realtid. En flexibilitet som gör det möjligt att skapa sitt eget optimala sätt att arbeta. Och om du skulle behöva hjälp finns kunnig supporthjälp att vända sig till under kontorstid.

Vad tycker våra kunder?

För oss tog faktureringen flera dagar att göra varje månad. Vi fick in högar med transportsedlar som skulle registreras i ekonomisystemet för att sedan sättas in i en pärm. Det gjorde att vi samlade faktureringen till den 15:e och siste varje månad. Nu kan vi fakturera oftare, oftast gör jag det varje dag. Förutom att Moveit sparar mycket tid så har vårt kassaflöde blivit mycket bättre. 

Vad är det bästa med Moveit?
Nu när jag granskar uppdragen så är fokus på avvikelser medan det som stämmer kan gå vidare till fakturering automatiskt.

Kristoffer Holmberg, Lima Bilfrakt AB

Vi ville få en bättre kontroll på vår transportplanering och ett lättare faktureringsflöde.

Jag tycker Moveit passar perfekt för vår verksamhet och storlek, och till en bra kostnad. Hogia har en väldigt trevlig och hjälpsam personal framförallt när vi skulle starta upp och hade många frågor.

Vad är det bästa med Moveit?
Nu kan jag transportplanera och jobba administrativt när jag sitter hemifrån eller är ute och kör. Bara att logga in via telefonen. 

Samuel Jonsson, Mark & Grund i Vännäs AB

Case

KUNDER
Digital hantering av transportsedlar hos PHL Transport

Hos betongåkeriet PHL Transport sker hanteringen av transportsedlar helt digitalt med Moveit Bygg & Anläggning.

Läs mer
KUNDER
Stockholms Åkeri digitaliserar med hjälp av Hogia

Stora tidsbesparingar, färre fel och roligare på jobbet. Det är resultatet när Stockholms Åkeri digitaliserar.

Läs mer
KUNDER
Bellmans digitaliserar sina vågkvitton.

Digitaliseringen rullar in i åkeribranschen ¬– med vågkvitton via en app minskas pappershanteringen samtidigt som faktureringen snabbas upp.

Läs mer
KUNDER
Lessebo rapporterar farligt avfall automatiskt.

Tack vare Hogias nya funktion sker rapporteringen av farligt avfall till Naturvårdsverket automatiskt.

Läs mer

För vem passar systemet?

Moveit är framtaget för åkerier och andra verksamheter inom bygg- och anläggningstransporter, materialtransporter, markarbeten och kommunala verksamheter inom bygg- och anläggning.

 

Det går bra! Appen har en vy som är anpassad för maskinister och en för chaufförer vilket gör att användarna alltid ser det som är relevant för dem.

 

Det går fint. I Moveit kan du enkelt lägga till och ta bort användare. Värt att nämna är också att det inte syns några priser i appen, så det är tryggt och säkert att låta appen användas av alla som jobbar åt er.

 

Absolut! Appen är utvecklad för att vara så enkel och användarvänlig som möjligt. All överflödig information är bortskalad, så det enda som syns är det som är relevant för uppdraget och chauffören. 

 

Hur fungerar det?

Vi sätter upp en plan för uppstart tillsammans med dig utifrån vad som passar bäst för er. Vi hjälper till med att sätta upp flöden som passar er, importera de register som behövs samt utbilda de som ska jobba i systemet. När ni har kommit igång och börjat använda systemet får ni tillgång till vår duktiga support, som hjälper er när ni behöver det.

 

Nej, Moveit är ett molnbaserat affärssystem och kräver ingen lokal installation. Däremot hjälper vi dig med en uppstart för att komma igång med att sätta upp de register som är grunden till hela flödet.

 

Det beror på hur er verksamhet ser ut, hur många ni är och vad ni har för behov. Utifrån det får ni ett pris per användare. Inga licenskostnader tillkommer. 

 

Det kan man göra. I appen har användarna tillgång till kundregistret och de artiklar som är relevanta för den fordonstyp de är inloggade på, så att det ska gå så enkelt och smidigt som möjligt. 

 

Prislistorna i Moveit är uppdelade på tre nivåer. Grund- kund- och kundprojekt, så du kan utan problem ha prislistor på flera nivåer beroende på vad som passar dig bäst.

 

Inga problem! I Moveit kan du lägga in projektets kontaktpersoner. När uppdraget är utfört kan de signera direkt i mobilen och får, om du vill, en digital följesedel till sin mejl.

Ja, det kan du göra. Fordonets position kan skickas ut från appen och visas på en karta för transportledaren. Med positionering är det lätt att snabbt kunna planera era uppdrag utan att slösa på värdefullt bränsle. 

Kopplingar till andra system

Det har vi. Standardintegrationer för fakturaunderlag finns till vårt eget system Hogia OpenBusiness, samt Fortnox. Har du ett annat system finns möjligheten att antingen exportera ett fakturaunderlag eller att bygga en integration via vårt API. Kontakta oss, så berättar vi mer om hur det kan fungera.

Ja, det har vi. Moveit är uppbyggt med utgångspunkt i Byggbranschens elektroniska affärsstandard (BEAst). Vi har stöd för att rapportera digitalt orderkvitto till er beställare enligt BEAst.

Det har vi. Genom Moveit kan du enkelt rapportera farligt avfall utan att behöva logga in separat på NVV. Du kan både rapportera för din egen verksamhet och som ombud.

Välkommen till oss!

Ta hjälp av oss som har mångårig erfarenhet och kunskap för att få ut det du behöver av ditt system.

Johan Verner

Sales Manager
0303-663 66
johan.verner@hogia.se

Mikaela Aulin Larsson

Sales Executive
0303-72 56 12
mikaela.aulin.larsson@hogia.se

Maria_Samuelsson Kundchef

Maria Samuelsson

Kundchef
0303-72 57 99
maria.samuelsson@hogia.se

Kontakta oss på 0303-667 70

Kontakt